Echipa noastră a mers de urgenţă la Târgu Neamţ în urma unei sesizări venite din partea unor cetăţeni îngrijoraţi. Situaţia descrisă la telefon de către aceştia a constat în poluarea solului cu lichid petrolier în urma dezafectării unei centrale termice. Termenii folosiţi de cetăţeni au fost „dezastru ecologic”, iar imaginea descrisă la faţa locului, cităm, „ca pe lună”. Echipa TvM ajunsă la faţa locului a constatat că impresiile surselor târg nemţene nu erau departe de adevăr.

De multă vreme, rezervoarele în care au fost ţinute substanţele petroliere s-au aflat pe acest teren. Contactat telefonic, primarul oraşului Târgu Neamţ, Daniel Harpa, a declarat că în acest perimetru urmează construirea unei parcări rezidenţiale, astfel că era necesară înlăturarea rezervoarelor cu pricina. (“In fine, oamenii sunt nemultumiti ca nu am modernizat parcarile, iar acum sunt nemultumiti ca modernizam parcarile” – D. Harpa)

**Păcura este un combustibil lichid greu de origine petrolieră folosit în centrale termice, boilere și cazane. Spre deosebire de alte tipuri de combustibil de încălzire păcura trebuie pulverizată pentru a putea fi aprinsă. Păcura constituie și materia primă pentru fabricarea motorinei grele, uleiurilor, asfalturilor etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.