VIDEO la sfarsitul articolului

Pe 4 noiembrie 2021, Laura Ciobotaru, o femeie de 34 de ani din Piatra Neamt, reusea sa fuga din sediul IPJ Bacau, de sub nasul a 3 politisti: doi din Neamt si unul din Bacau. A fost prinsa abia a doua zi, dupa ce s-a dat alarma printre politistii din cele doua judete. Pe numele ei exista un mandat de aducere european, fiind banuita (suspecta) intr-un dosar deschis pentru niste furturi comise in Italia, de aceea, dupa retinere a fost escortata la Bacau, unde urma sa fie incarcerata pana la extradarea in Italia.

Abia eliberata, dupa 14 zile de arest preventiv, dar plasata sub control judiciar si cercetata intr-un dosar penal pentru evadare, femeia rupe tacerea, si descrie momentul evadarii, cu lux de amanunte. A fugit, pentru ca fusese luata de politisti dintr-un magazin din apropierea locuintei din Piatra Neamt și îi ramasesera acasa 4 copii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Nu a avut voie decat sa-i dea un telefon mamei sale (bunica celor mici), insa aceasta nu era in localitate si nu putea ajnge prea repede la ei. Nimeni nu i-a ascultat rugamintile de a-i pune intai copiii in siguranta, apoi sa o duca in arestul de la Bacau, asa că a decis sa fuga, cu gandul la copiii ramasi singuri acasa.

Femeia care a umilit doua inspectorate judetene de politie, povesteste si despre abuzurile comise de anchetatori in noaptea de dupa evedare, asupra mamei sale si asupra bunicii sale, o batrana de 84 de ani, dintr-o comuna din Iasi. Odata cu evadarea, a pierdut si un loc de munca, dupa ce poza ei a aparut in presa, de aceea, nu vrea sa-si mai expuna chipul, cerand reporterului tvmneamt, sa îi fie cenzurata fața pe filmare.

Mai precizam ca nici pana acum, la mai bine de doua saptamani de la evadare, nici Politia Neamt nici Politia Bacau, nu au facut publice imprejurarile in care o femeie singura, fara complici, a reusit sa plece pur si simplu dintr-un birou de la IPJ Bacau. Tot ce se stie, este ca politistii care au scapat-o pe femeie, sunt cercetati penal si risca sa fie dati afara din Politie. Pentru evadare, Laura risca si ea o pedepsa cu inchisoarea, cuprinsa intre 6 luni si 3 ani.

Marturia Laurei Ciobotaru:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.