Atenție, articolul conține imagini cu puternic impact emoțional!

Scene șocante suprinse ieri după-amiază (17 mai), în jurul orei 18, în comuna Zănești, județul Neamț. Un bărbat își lovește cu sălbăticie soția și o umilește în ultimul hal, chiar în stradă, în văzul vecinilor și al trecătorilor, în fața locuinței celor doi.

Pe imagini se vede cum femeia (S. M.) în vîrstă de 62 de ani, este lovită puternic cu piciorul în plină figură, de soțul acesteia, Șerban Viorel, în vârstă de 64 de ani. În timp ce este agresată verbal și fizic, victima plânge și țipă din toate puterile, rugându-l pe soțul agresor să o lase în pace, acuzându-l că i-a nenorocit viața.

Conform localnicilor, bărbatul obișnuiește să consume alcool și să-și terorizeze soția, violențele la adresa ei, fiind aproape zilnice. Cel mai probabil, pe fondul bătăilor încasate, femeia suferă acum de o boală incurabilă, însă asta nu-l oprește pe partenerul de viață să-i administreze bătăi crunte. Înainte ca momentul de ieri să fie filmat, bărbatul și-ar fi bătut din nou soția în casă și în curte. Femeia a reușit cu ultimele puteri (de aceea este în poziție așezat) să se târască afară din curte, în speranța că dacă ajunge într-un loc public, bărbatul nu o va mai agresa. Acestuia însă, pare să nu-i pese de nimic, nici de lege nici de oprobiul public, deși observă și el că este văzut de mai mulți cetățeni. Mai mult, după ce o lovește cu piciorul în față, le spune pe un ton zeflemitor martorilor, să cheme ambulanța, părând convins că la fel ca și altă dată, nu va fi prea aspru pedepsit de lege. Totodată, o îndeamnă pe femeie să intre înapoi în curte, unde ar fi putut să-și cotinue seria de lovituri fără martori. De fapt asta (refuzul victimei de a intra înapoi în curte) pare să-l fi înfuriat la culme pe bărbat, pentru că înainte de aplicarea loviturii cu piciorul în față, acesta încearcă de mai multe ori, însă fără succes, să o ridice pe femeie pentru a o duce în curte, unde avusese loc prima fază a agresiunii.

Unul dintre martori a sunat la 112, la fața locului ajungând un echipaj de poliție. Femeia a refuzat acordarea de îngrijiri medicale. Potrivit Poliției Neamț, împotriva agresorului a fost emis un ordin de protecție, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal. Acesta a fost lăsat în libertate, dar nu are voie să se apropie de soția lui, însă a rămas în locuință, femeia preferând să se mute într-un alt imobil, probabil la o rudă.

După publicarea imaginilor de mai sus (probă pe care este posibil ca polițiștii să nu o fi avut la momentul intervenției la fața locului), bărbatul ar trebui să fie reținut și poate chiar arestat preventiv, având în vedere agresiunea extremă la care își supune soția și locul (public) în care a comis faptele, acestea fiind circumstanțe agravante într-un astfel de caz.

La data de 17 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați de către un bărbat, din localitatea Zănești, cu privire la faptul că, o femeie a fost agresat fizic de către soțul său.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, din primele cercetări rezultând faptul că, la data de 17 mai a.c., în jurul orei 18:00, pe fondul unui conflict spontan și al consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 64 de ani, din aceeași localitate ar fi exercitat acte de violență asupra soției sale, în vârstă de 62 de ani.

Femeia a refuzat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sup aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, fiind emis un ordin de protecție provizoriu”, a declarat insp. Ramona Ciofu- IPJ Neamț.

Ionuț CORFU (sursa imagini- martor)

3 COMENTARII

  1. Oare am innebunit cu totii in tara asta? Eu sunt stupefiat, cum de cei de fata nu iau atitudine impotriva animalului asta, si cum politia il lasa in libertate. Ne meritam soarta de natie umilita si de renumele de salbatici pe care il avem. SUNTEM DEZUMANIZATI CU TOTUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.