Este imposibil sa mai existe persoane in Piatra- Neamt care sa nu-l fi vazut macar o data pe bicicleta prin oras pe Gheorghe Ciuperca, pietreanul caruia prietenii ii spun Gigel biciclistul.

Acesta a fost vedeta emisiunii La Maruta de la ProtTV, povestea sa de viata fiind una care merita auzita chiar din gura lui. El are 74 de ani si de 54 de ani spune ca foarte rar s-a dat jos de pe bicicleta. Provine dintr-o familie cu 7 copii si de mic si-a dorit o bicicleta, insa posibilitatile materiale ale parintilor erau limitate asa ca a reusit sa-si cumpere singur o bicicleta din primul lui salariu pe cand avea doar 17 ani.

Primul turneu prin tara l-a facut in anul 1966 dupa ce a teminat stagiul militar, cand a parcurs nu mai putin de 3.000 de km prin mai multe judete din Romania. Din 1967 pana in 1978 a mers la mare in fiecare an cu bicicleta careia ii zice ”Mandra mea”. In anii `80 a iesit pentru prima data din tara pe bicicleta si pana acum a vazut 20 de tari de pe acelasi mijloc de transport.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Nea Gigi ?!!? Cine nu l-a intalnit prin Piatra Neamt , l-a inalnit pe drumul spre Bicaz , pt ca era nelipsit de la ziua Muntelui Ceahlau ,sau de la ziua Marinei ,precum si saptamanal , pe acest traseu , care era preferatul sau pt mentinerea formei fizice, iar noi, pe atunci elevi , ne uitam la tanarul cu mustata tip” Tiriac”,cu parul lung si cret , care ii flutura de sub nelipsita-i sapca , pedaland pe bicicleta ” cursiera” , la care toti tinerii visam. Este personajul inconcundabil de pe drumurile judetului . Sa traiesti , nea Gigi si tineo tot asa . Un nemtean nostalgic , din Bicaz !!!

  2. Nea Gica e simbolul urbei noastre . Il stim de o viata , zilnic strabate maiestuos in lung is in lat orasul nostru drag . Il stiu de ani de zile, acum cand am aproape 50 de ani eu insumi, si imi lipseste ceva parca in ziua in care nu il vad, ba la o bere la Paharnic, ba pe strada cu bicla lui .
    Sa fii sanatos , nea Gica si sa ne traiesti multi ani !

  3. Sant CEZAR…Am avut placerea de a face ANGLIA-ROMANIA 2012 si 2016 in bicicleta impreuna cu Nea Gica…sant fericit ca l-am vazut la PRO TV MARUTA…RESPECT xxx

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.