Un incendiu violent a izbucnit astazi, 05.01.2016, in jurul orei 11, la un stabiliment pentru copii, numit Casa Ray, din comuna Dobreni, judetul Neamt.(vezi foto- stirea initiala)

Din fericire, toi cei 21 de tineri si copii, cu varste intre 5 si 21 de ani, dar si cei zece ingrijitori sunt in afara oricarui pericol.

Incendiul a dat batai de cap pompierilor, el manifestandu-se cu violenta si fiind destul de extins, la mai multe anexe. O alta problema a fost si la realimentarea cu apa a celor cinci autospeciale cu care s-a intervenit, presiunea in hidrantii de pe raza comunei fiind mica, pompierii fiind nevoiti sa realimenteze dintr-un iaz din satul Casarie, aflat la aproximativ doi kilometri de locul interventiei.

Au ars in totalitate un apartament cu doua cu camere, cu tot cu bunuri, furaje pentru animale, haine, masini de spalat si alte bunuri depozitate in incaperile anexelor. A fost insa, salvata cladirea principala, incaperea cu centrala termica, si o magazie cu aproximativ 20 de metri cubi de lemn pentru foc.

Contrar primelor informatii, au fost salvate toate animalele aflate in una din anexe, iar in cladirea in care erau cazati copiii, se poate locui in continuare, dupa ce va fi reconectata la reteaua de curent electric.

La fata locului, au ajuns reprezentantii mai multor institutii: Vlad Angheluta- prefectul judetului Neamt, Dan Marian Lospa- DGASPC Neamt si inspectori de la ITM. Pe surse, se pare ca institutiile mentionate, au fost alertate de Ministrul Muncii- Ana Costea.

12483039_450890178427697_1991026840_o 12489907_450890135094368_1778500695_o

Cauzele producerii incendiului inca nu sunt cunoscute, insa, amploarea si a modul de manifestare au dat nastere la tot felul de speculatii: ori ca ar fi o razbunare a cuiva care a pierdut niste terenuri intr-un proces cu fundatia care detine centrul de plasament, ori o tigara aruncata aiurea de unii din centru care fumau pe ascuns. Cert este ca se fac in continuare cercetari pentru a se stabili cauzele incendiului si se iau in calcul toate variantele.

ACTUALIZARE ora 18:00: Cauza probabila a incendiului, este un scurtcircuit, precizeaza lt.Andrei Grancea, purtator de cuvant ISU Neamt.

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.