Mircea Badea a sters pe jos cu Sebastian Burduja seara trecuta (26 iulie) in emisiunea sa, ”In gura presei”, difuzata de Antena3 (vezi video mai jos).

Badea a taxat o gafa a lui Burduja care a confundat Macedonia cu Muntenegru in timp ce vorbea despre greselile Vioricai Dancila la un post TV central. Burduja spunea ca s-a intalnit cu premierul din Muntenegru si ca va ajuta el (Cum va ajuta nu se stie. In afara ca fost scolit prin SUA, din ce traieste, ce meserie sau ocupatie are, e mister total) tara respectiva sa intre in NATO. Numai ca Muntenegru este de in NATO de peste un an, iar Burduja se intalnise de fapt cu premierul Macedoniei, deci vorbea despre cai verzi pe pereti.

Mircea Badea l-a criticat in termeni duri pe Burduja: ”Baiatul lui ta-su care a facut bani de la Bancorex si i-a cumparat diplome ca sa aiba si el un viitor”, spune Badea, referindu-se la faptul ca tatal lui Burduja era la conducerea Bancorex atunci cand banca a fost devalizata.

Sebastian Burduja este fiul lui Marinel Burduja, unul dintre cei mai cunoscuti bancheri roman, fost vicepresedinte la Bancorex. Marinel Burduja a fost ani buni de zile prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank , de unde a demisionat in 2012. Dupa cateva luni, a reaparut in peisajul bancar ca director general al bancii lui Dorinel Umbrarescu – Banca Romana de Credite si Investitii (BRCI). La Umbrarescu a stat circa doi ani, dupa care a demisionat din motive personale. In toamna lui 2015, Burduja revine pe piata serviciilor financiare printr-o asociere intr-o IFN cu fostul ministru al Sanatatii, Ioan Bazac, importatorul masinilor Ferrari in tara noastra. Burduja este presedintele boardului FRFS – Forza Rossa Financial Services IFN – unde Bazac este principalul actionar. Detine si o licenta de somelier, avand o colectie de circa 9000 de vinuri rare”, noteaza hotnews.ro in 2016.

Sebastian Burduja a declarat ca este nascut in Piatra- Neamt de unde s-a mutat de la 12 ani, iar dupa terminarea liceului si-a continuat studiile in SUA unde a ramas si a lucrat pentru Banca Mondiala. Ca un facut, in 2016 l-a apucat un dor nebun de Romania unde s-a intors si a pus bazele PACT, un partid a carui finantare vine cam din aceeasi directie cu a ONG-urilor #rezist.

In anul 2016, Burduja a vrut sa fie deputat de Neamt si a candidat ca independent in tandem cu Andrei Carabelea (pentru Senat), un pietrean cu radacini in fostul PDL si posesor de ONG, actualmente devorator de bani publici la Rubik Hub, o organizatie de tip ONG prin care se sifoneaza multi bani europeni pentru niste asa-zise proiecte de afaceri.

In campania electorala din 2016, Burduja a vorbit despre Romania ca fiind o tara extrem de inapoiata, cu tineri analfabeti functionali si a explicat cum va lumina el poporul si cum va scoate din mocirla judetul Neamt. Dupa alegerile parlamentare a disparut din judet si a inceput sa se afiseze la mitingurile #rezist din Bucuresti. De fapt, Burduja este agentul de influenta clasic, format si educat in SUA, apoi trimis cu misiune in Romania. El beneficiaza de sprijin mediatic, fiind promovat constant de UM-urile din presa centrala, care-l prezinta ca pe un tanar cu potential si cu rol mesianic pentru poporul roman. De fapt, nu este decat o marioneta, slab pregatita ce-i drept, a celor care tin Romania sub ocupatie si este impins de la spate si umflat artificial, fiind probabil pregatit pentru vreo functie importanta in vreun viitor guvern controlat de cei care-l păpușaresc pe tanarul frumos si liber, instruit in laboratoarele Bancii Mondiale si care-si flutura diplomele mai ceva decat tricolorul romanesc.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.