Duminica, 14 februarie, marele poet si patriot român, basarabeanul Grigore Vieru, ar fi implinit 86 de ani. Momentul a fost marcat la biserica din centrul comunei Bicazu Ardelean, jud. Neamt (preot- Toader Ropotoaia), printr-un spectacol sustinut in fata credinciosilor, de Asociatia ”Eu Cred”, coordonata de politistul nemtean, Marius Coserariu, dar si de oaspeti din Brasov sau Harghita.

Startul a fost dat de Alice Prundu cu o melodie interpretată a cappella (Basarabie frumoasă). Au interpretat apoi Claudiu Benga, Matei Mihăilă, brasoveanca Corina Nica (acompaniată de soțul ei, George), Ionuț Stoian dar și Marius Coșerariu (care a cântat, în premieră, un cântec pe versurile lui Grigore Vieru – Scrisoare din Basarabia).

O scurta cuvantare a sustinut și sculptorul și poetul Eugen Petri de la Ploiești, artistul care a conceput si realizat un bust din bronz al lui Grigore Vieru, la Ungheni, în Basarabia.

Prezentatorul manifestării a fost George Filip, unul dintre prietenii Asociației ”Eu cred”, ofițer de poliție în la IPJ Harghita.

Un fragment din emotionanta manifestare, in materialul video de mai jos, transmis in direct de tvmneamt.ro:

Ionut CORFU (sursa foto copertă: vestea.net)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.