O drona care prezenta o „cantitate mica” de radiatii a aterizat pe acoperisul biroului premierului japonez, Shinzo Abe, din Tokyo.
Avionul fara pilot a fost observat de un oficial care insotea noii angajati intr-un tur prin cladire, in timp ce premierul Shinzo Abe se afla in Indonezia, unde participa la un summit Asia-Africa, relateaza Sky News, in pagina electronica.

Drona radioactiva avea atasata o camera de luat vederi de mici dimensiuni si era marcata cu un insemn radioactiv, potrivit presei. Aceasta a fost luata de politie si, in urma testelor, s-a constatat ca prezenta mici cantitati de radiatii, a precizat agentia Kyodo, citand surse din cadrul politiei care au afirmat ca nivelul de radiatii era atat de mic, incat nu reprezinta niciun pericol pentru om.

Un purtator de cuvant al Guvernului a declarat ca tara ar trebui sa ia in considerare reglementarea acestor dispozitive, in prezent nefiind restrictii in legatura cu echipamentele manuite de la distanta care zboara la 250 de metri deasupra solului, cu exceptia rutelor de zbor.

„Aceasta situatie vizeaza nucleul Guvernului japonez, biroul premierului, si vom lua masurile necesare, inclusiv o ancheta detaliata a politiei”, a declarat el, adaugand ca Japonia a inceput sa analizeze problema dupa ce o drona a aterizat in curtea Casei Albe in ianuarie.

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.