In traficul rutier sufocat, pe unul dintre cele mai circulate drumuri nationale din judetul Neamt, la Preluca se lucreaza. La un pod. Dupa ce a stat in paragina vreo 2 ani, cineva a gasit pana la urma resurse sa-l reabiliteze. Numai ca lucrarile par sa cam bata pasul pe loc, confirmandu-se astfel cele mai negre scenarii despre prelungirea cu mult a termenului de finalizare a lucrarilor. A fost nevoie de mai multe saptamani pentru decopertare si de mai bine de o saptamana, pe podul de la Preluca se impletesc…sarme cu fier beton. In era in care tehnologia este pe cele mai inalte culmi si un pod cum este cel despre care vorbim, in alte locuri se reabiliteaza in maximum 48 de ore, la Preluca, fier betonul se modeleaza, se monteaza si se leaga manual, ca in urma cu zeci de ani.

Termenul de finalizare a reabilitarii este de 90 de zile. Trei luni de zile pentru un pod de aproximativ 30 de metri lungime cu cate o banda pe sens. Dupa cum se poate vedea pe imaginile filmate astazi (25 iulie) la fata locului, lucrarea nu este nici macar pe un sfert terminata. De pe datele scrise pe panoul ”Santier in lucru”, aflam ca lucrarile au inceput pe 11 iunie si ar trebui sa se termine pe 9 septembrie, adica peste vreo 6 saptamani. Daca ne aflam la jumatatea intervalului prevazut pentru finalizarea lucrarii si nu s-a terminat de facut nici macar jumatate dintr-un sens de mers, cat va dura pana se vor incheia lucrarile?

P.S. Pentru cei care inca nu au aflat. Pozele si filmarile cu Ionel Arsene pe pod nu ajuta la nimic, decat eventual trompetelor din presa, ca sa-si mai justifice niște bani care le ajung in conturi. CJ Neamt nu are nicio treaba cu administrarea drumurilor nationale, cu atat mai putin cu repararea lor.

Ionut CORFU

2 COMENTARII

  1. IML nu verifică această lucrare??? O să cadă omul de pe margine !SIGURANȚA in șantier domnilor sau economisiți două frănghii ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.