A fost distractie mare duminica, 1 septembrie 2019, la Agapia, datorata nu doar programului artistic oferit de edili la Ziua Comunei, ci si de prezenta prefectei Daniela Soroceanu (vezi video mai jos), care a reusit performanta negativa desigur, de a face praf limba romana si de a scoate un val de perle, demn de un spectacol de stand up comedy.

Desi nu este la primul episod de acest gen, în doar un minut si câteva secunde, prefecta Soroceanu a scos un val de perle care a lasat asistenta cu gura cascata. Discursul a fost cu grave fracturi logice si de un aplomb proletar cu o gestică studiata dar exagerată si de prost gust, cu indemnuri patetice si cu o intonatie de prospat absolvent de ”Stefan Gheorghiu”, care incearca din rasputeri sa impresioneze ”organili de partid”.

Inca de la inceput, Soroceanu a indemnat publicul sa-i felicite vestimentia, nu inainte de a specifica faptul ca ea nu este politician, ci un om simplu. ”Daca pana acum v-au vorbit doar politicieni, acuma (sic!) va vorbeste un om simplu, dintre dumneavoastra. Daca observati, sunt imbracata la fel ca si (sic!) dumneavoastra cu aceeasi haina populara, pe care o felicitam ca exista, o pastram ca identitate nationala”. Parca si vedem multimea cum se ingramadeste langa scena sa pupe si sa felicite rochia personificata de prefecta, ca pe patrafirul patriarhului Daniel.

Desi a inceput discursul spunand ca ea nu este politician, trece imediat la politica si insira o odă de zile mari Guvernului Dancila ”Fapte, nu vorbe! De la întai septembrie, asa cum au spus si ceilalti (n.n. cine?), asa cum este stiut, creste valoarea punctului de pensie. A mai crescut anul trecut, in 2018. Fiecare aceasta crestere, inseamna o confirmare a guvernarii excelente care merge si va face dumneavoastra viata mai buna pe care o meritati”.

Si acum urmeaza apocalipsa. ”Va rugam sa-i felicitati pe domnul Vasiliu, pe domnul Nastase (n.n. administratia de la Agapia), Guvernul pe care-l reprezint, pe mine, Daniela Soroceanu care lucrez (sic!) pentru dumneavostra. Orice problema o aveti (sic!), veniti si o rezolvam. Stau marturie foarte multi oameni (sic! oamenii sunt mărturii) dintre dumneavoastra care mi s-au adresat si care au venit, mi s-au plans, au spus ceea ce unii dintre cei care v-au vorbit nu neaparat astazi, nu au facut. Si va promit ca o sa indreptam toate greselile politicului” Deci dupa ce a spus ca trebuie sa-i fie felicitata imbracamintea, Soroceanu roaga publicul sa o felicite pe ea însăși. Daca mai traia Joseph Goebbels, responsabilul cu propaganda nazistă, probabil ca s-ar fi sinucis, simtindu-se complet inutil in fața Danielei Soroceanu.

Pe imagini se poate vedea cum cei din spatele prefectei (Ion Asaftei, fostul prefect George Lazar, consilierul judetean PNL Marius Nechita si altii), îsi dau coate, pe unii îi pufneste râsul, altii sunt vizibil jenati ca se afla pe aceeasi scena de pe care se emit elucubratiile, iar la un moment dat, se vede cum Ion Asaftei își pune mana la cap, intr-un gest de stupefactie totala.

Ionut CORFU (VIDEO: imagini amator)

 

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.