Peste 350 de persoane, lucratori si patroni din industria lemnului si a exploatarilor forestiere de pe Valea Muntelui, au protestat astazi, 09.02.2016, in Piatra- Neamt, in fata Prefecturii si la sediul Romsilva din Piatra- Neamt.

Actiunea a inceput la ora 11 si s-a terminat la ora 15:10, cu peste o ora mai mult, decat era prevazut in autorizatia de demonstratie, motiv pentru care, organizatorii au si fost amendati.

Imediat dupa ce au ajuns in fata Prefecturii, o delegatie a fost invitata la discutii de subprefectul judetului, Ghorghe Neculae, care a promis ca in maximum doua ore, nemultumirile manifestantilor vor ajunge la Guvern si ca va lua legatura cu directorul Romsilva Neamt, pentru a vedea ce masuri se pot lua.

De la Prefectura, s-a mers la sediul Romsilva, unde s-au purtat negocieri. Dupa ce reprezentantii protestatarilor au anuntat ca negocierile  sunt sub semnul tensiunii si al inflexibilatii conducerii fata de cererile lor, au avut loc doua episoade violente, in care protestatarii au incercat sa intre cu forta in cladire.

De fiecare data, jandarmii au reusit sa restabileasca ordinea, mitingul incheindu-se odata cu a patra runda de negocieri care s-a desfasurat la sediul Prefecturii, cand s-a anuntat ca problemele au fost aduse si in atentia ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Palmer, totodata, obtinandu-se si promisiunea ca doleantele celor prezenti in strada, vor fi analizate si se va incerca gasirea unor solutii.

Principala cerere a protestatarilor, a fost anularea licitatiilor care urmeaza a avea loc in urmatoarele trei zile, licitatii organizate de Romsilva, a caror corectitudine este pusa sub semnul intrebarii, forestierii reclamand faptul, ca exista un plan de favorizare a firmelor straine, in detrimentul intreprinderilor localnicilor, pentru ca acestia din urma, sa fie adusi in pragul falimentului.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.