A fost protest in aceasta dimineata la Cimitirul Pietricica din Piatra Neamt. Constructorii care presteaza lucrari funerare in cimitir, acuza firma concesionara ca îi impiedica sa desfasoare activitatile specifice.

Aproximativ 30 de persoane s-au adunat dimineata la portile cimitirului, revoltate ca de cateva zile, firmele de profil nu sunt lasate sa faca lucrari (unele deja contractate). Acestia acuza firma care administreaza cimitirul ca favorizeaza o alta firma privata, in detrimentul lor, al celor care de ani de zile fac diverse lucrari in cimitir. Firma care a administreaza cimitirele din Piatra Neamt este titulara unui contract de concesiune valabil pana in 2027. M&D Mens SRL este controlata de Laurentiu Dulama, fost vicepresedinte CJ Neamt (2016-2020) si actual director adjunct la DGASPC Neamt (Mai multe detalii despre firma si despre cum administreaza cimitirele din Piatra Neamt AICI- VIDEO- AFACERE CU CIMITIRELE DIN PIATRA NEAMT. MULTI BANI PENTRU… NIMIC)

Oamenii care au protestat astazi, spun ca firma le interzice accesul in cimitir, dupa ce le-a impus taxe aberante sub forma de garantii, pe care acestia nu le pot suporta.

De partea cealalta, administratorii spun ca respectivele conditii sunt stabilite printr-un regulament de functionare aprobat prin Hotarare de Consiliu Local. Intrebarea este cum de pana acum nu au functionat respectivele conditii si deodata, zeci de oameni nu mai au voie sa lucreze in cimitir.

La fata locului au ajuns si mai multe echipaje de jandarmi, Politie si Politie Locala. Au fost aplicate doua avertismente pentru doi dintre nemultumiti, care blocasera cu masinile poarta de acces in cimitir, si asa ferecata de mai multe zile.

Reprezentantii M&D Mens SRL au spus ca vor transmite un punct de vedere detaliat despre intreaga situatie, pe care tvmneamt.ro îl va publica integral.

Mai multe detalii despre nemultumitii care au protestat astazi la poarta cimitirului Pietricica din Piatra Neamt, in materialul video de mai jos, transmis in direct de tvmneamt.ro

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.