În această noapte (23/24 martie) a intrat in vigoare ordonanta militara prin care se impun restrictii de circulatie pentru populatie, ca masura de limitare a raspandirii Covid 19. Restrictiile au caracter de recomandare pe timp de zi, dar sunt obligatorii noaptea. Astfel, toate persoanele care se deplaseaza in afara locuintei dupa ora 22 pana la ora 6 dimineata, trebuie sa aiba asupra lor un document (adeverinta de la angajator sau o declaratie pe proprie raspundere) prin care trebuie sa justifice motivul prezentei in locuri publice. Persoanele care nu respectă aceste reguli riscă amenzi uriașe, de până la 5.000 de lei.

Prin urmare, in judetul Neamt sunt in alerta toate fortele de ordine, fiind efectuate filtre rutiere si razii in toate localitatile. Si nu este deloc de gluma, pentru ca la miezul acestei nopti, o echipa tvmneamt.ro care a mers pe teren in vederea realizarii unui material de presa pe acest subiect, a fost oprita de politisti de nu mai putin de 6 ori pe traseul Piatra Neamt- Dumbrava Roșie- Săvinești- Roznov si retur. In aceste actiuni sunt antrenate toate fortele MAI (politisti, mascati, jandarmi), dar si politisti locali. De filtrele rutiere nu trece niciun fel de autovehicul fara sa fie oprit.

La filtrele organizate in Piatra Neamt a fost prezent si prefectul George Lazar, dar si seful Politiei Neamt, cms. sef Neculai Catana.

Mai jos, un material video realizat in aceasta noapte (23/24 martie):

https://www.facebook.com/tvmneamt.ro/videos/884914718596671/

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.