Profesorul de istorie Oprea Dragomir a tinut o lectie de istorie amutitoare despre destinul zbuciumat al tarilor surori, Romania si Moldova, despartite dupa poftele si interesele meschine ale unor lideri ai vremii.

La respectabila varsta de 75 de ani, cu o coerenta si forma fizica de invidiat, profesorul Oprea a amutit sala cu o adevarata lectie de patriotism, dar si cu detalii mai putin cunoscute despre suferintele poporului roman de-a lungul vremurilor, istorisind si intamplari traite chiar pe propria lui piele. Lectia de istorie a fost sustinuta la ceremonia semnarii declaratiei de reUNIRE, din comuna Damuc, judetul Neamt

Un material VIDEO realizat de tvmneamt:

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. O lecție de patriotism. Așteptam mai demult să aflu câte ceva despre vecinul meu din copilărie, Dragomir Oprea, cum a evoluat domnia sa, după anii copilăriei și ai școlii primare din comuna Răstoaca. Ce pot să spun despre distinsul profesor de istorie, este faptul că, cu mult timp înainte de începerea școlii primare, preșcolar fiind, citea din ziarele vremii. Sunt mândru pentru faptul că Răstoaca, a dat românilor cetățeni cu înalte sentimente patriotice, iubitori de neam și de țară. După circa 60 ani, de la anii copilăriei, aștept cu nerăbdare să ne revedem, cu speranța vie, că românii din cele două state românești, România și Republica Moldova se vor reuni, în ciuda piedicilor de tot felul, puse nouă întotdeuna de către neprietenii românilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.