`

http://www.youtube.com/watch?v=BcP_Ol1Ydcg

Fostul viceprimar al urbei, Aurelia Simionică, este pregătită să lucreze în interesul municipiului din postura de consilier local. Aceasta a declarat că pe baza susţinerii colegilor din Consiliul Local va continua să se ocupe de proiectele care dezvoltă municipiul şi sprijină cetăţenii.

Pe această idee, Simionică a comentat “Sunt iniţiative dragi sufletului meu, cele care ţin de cultură, care ţin de artă; sunt iniţiative în care m-am implicat direct pe ceea ce înseamnă inclusiv gospodărirea locală, pe ceea ce îneamnă investiţiile. Normal că fie mi se cer, fie că nu mi se cer serviciile în aceste iniţiative, o să fiu aproape de Primăria Piatra Neamţ şi mai mult decât atât, sper ca împreună cu colegii meu să venim în completare şi cu altfel de iniţiative care să fie utile cetăţenilor din Piatra Neamţ”

Un proiect de hotărâre care a trecut neobservat în “tumultoasa” şedinţă a Consiliului Local de pe 30 aprilie, spune Simionică, doreşte să aducă în atenţia pietrenilor dragostea pentru carte şi lectură. Proiectul se numeşte “Eu citesc”, iar fostul viceprimar îl va pune în practică împreună cu cei din partidul său.

Am un semnal de alarmă, să spunem aşa, legat de faptul că din discuţiile pe care le-am avut, se pare că cei care frecventează bibliotecile din Piatra Neamţ – nu mai discutăm de librării, unde situaţia este aşa cum este dpdv al cumpărării de carte- sunt cu precădere persoanele vârstnice. […] Discutăm despre Teatrul Tineretului, discutăm despre zona pieţelor, dar discutăm inclusiv despre mici spectacole pe care vrem să le organizăm. Spectacole la care să se bea un ceai, o cafea, în care să se facă schimb de opinii [….]” a detaliat Aurelia Simonică.

Cât despre evenimentele petrecute recent în Consiliul Local din 30 aprilie, în urma căruia Simionică a fost demisă din funcţia de viceprimar, ea declară că orice este posibil să se întâmple în continuare.

“Anii în care am fost viceprimarul municipiului Piatra Neamţ mi-au permis să cunosc toate problemele cu care se confruntă oraşul. Aceşti ani ne-au asigurat un bagaj de informaţii faţă de ceea ce înseamnă necesităţile dar şi faţă de ceea ce înseamnă implicarea ca şi consilier local, ca şi membru de partid, ca şi cetăţean, în rezolvarea acestor probleme. Sunt multe. Ştiu. Le cunosc. Este o perioadă dificilă pentru oraş. care din păcate va dura ceva timp în ceea ce înseamnă posibilităţi financiare, dar dincolo de jocurile politice nu trebuie să uităm că avem nişte obligaţii ca oameni, ca cetăţeni, iar eu în aceste obligaţii îmi doresc să mă implic în continuare cu toate forţele” a completat Aurelia Simionică.

Ana Fermeşanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.