Un bărbat care se autointitulează ”Suveranul Gerula” s-a prezentat săptămâna trecută la UPU Piatra Neamț, pentru a i se acorda îngrijiri medicale în urma unei autoaccidentări destul de urâte la o mână. Schimburile de replici dintre Suveranul Gerula, cel care îl însoțea și cadrele medicale, sunt de-a dreptul halucinante. Bărbatul explică pe un ton ridicat, că el nu are buletin pentru că este o ființă vie și nu are CNP pentru că el nu este un număr. Refuză să dea și data nașterii, pentru că el susține că nu există așa ceva, ființele vii nu au dată de naștere.

Cei care se consideră ”suverani” nu recunosc statul ca formă de organizare, refuză să plătescă orice fel de impozite și își fac singuri ceea ce ei numesc documente de identitate, adică își fac niște cartoane cu propria lor grafică, pe care scriu un nume însoțit obligatoriu de cuvântul ”suveran”. La fel procedeează și cu mașinile pe care le dețin, pentru care își fac propriile lor plăcuțe de înmatriculare. Evident, refuză să-și înmatriculeze mașinile conform legii.

Suveranul Gerula, cel din imaginile de mai sus, are 52 de ani, este din comuna Tazlău, jud. Neamț și își mai spune și ”Suveranul Viorel”. Acesta a refuzat să vorbească cu reporterul tvmneamt.ro, însă din ce am aflat până acum, se consideră ”suveran” împreună cu toată familia lui, soția și o fiică de 18 ani. El are și o mașină cu plăcuțe de înmatriculare inscripționate cu ”Suveranul Gerula”, cu care circulă pe drumuri publice, dar spune că nu a pus el statul să facă drumurile pe care circulă cu autoturismul. Deși refuză să plăteasă orice fel de taxă și impozit, suveranul din Tazlău a avut pretenții la îngrijiri medicale la UPU Piatra Neamț. Serviciul de urgențe este gratuit și disponibil pentru oricine, dar este finanțat tot din bani publici, adică din banii plătitorilor de taxe și impozite.

În 2018, în județul Neamț existau cel puțin 18 cetățeni care se considerau suverani. Mai multe detalii, în articolul de mai jos:

”Suveranii”, fenomen social periculos. Niște ”ființe vii în carne și oase” nu recunosc statul român și nici legile

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.