Astazi se implineste un an de la arderea Pietei Centrale. Promisiunile diversilor administratori sau politicieni ai judetului nu ii incalzesc cu nimic pe comercianti care inca sunt nevoiti sa isi desfasoare activitatea in tarabele instalate in ceea ce a fost odata parcarea pietei.

Ne aflam intr-o tara membra a Uniunii Europene, insa suntem cu siguranta fruntasi in ceea ce priveste conditiile de proasta calitate in care se desfasoara comertul cu alimente. Fructe, legume si branza tinute in soare, pe care cetatenii mai degraba le ocolesc si le achizitioneaza din supermarketuri sau alimentare.

Deoarece a trecut un an si inca nu exista un vinovat pentru arderea pietei sau un plan concret pentru reconstruirea acesteia, apar anumite semne de intrebare si suspiciuni. Cine o va reconstrui? Cand? Cine este vinovat pentru arderea sa?

De fapt, aniversarea tristului eveniment a avut loc la sfarsitul acestui weekend, in noaptea dintre duminica si luni. Iata ca nici dupa un an nu s-a construit ceea ce a ars intr-o noapte. Nici macar la nivel declarativ nu se mai face nicio promisiune. Ultima veste este ca Primaria Piatra Neamt asteapta un ordin de ministru prin care sa se confirme finantarea noii contructii. In anul care a trecut se pare ca au fost numai piedici administrative si nu numai pentru reconstructie. Daca la inceput s-au facut expertize peste expertize pentru a se afla motivul incendiului, a urmat apoi toata procedura pentru dosarul de dauna, cu asiguratorul pe duca si un schimb interminabil de corespondenta si hartii, iar dupa ce s-a rezolvat si asta a urmat suspansul: va finanta Compania Nationala de Investii reconstructia, sau nu?

Primarul Dragos Chitic a declarat ca a fost nevoit sa faca mai multe drumuri pana la Bucuresti doar pentru a se asigura ca dosarul nu a ramas uitat prin vreun birou de-al CNI-ului. Pana la urma, primarul a reusit sa obtina semnaturile membrilor comisiei tehnico – economice pe aviz, insa acum este nevoie de semnatura ministrului Dezvoltarii pe ordinul de finantare. Abia apoi va avea loc licitatia organizata (tot la Bucuresti) de cei de la CNI. Dupa datina tipic romaneasca, vor exista contestatii pentru care se va mai pierde ceva timp, astfel ca pana la urma si dupa semnatura mult asteptata va mai trece vreme pana sa vedem inceperea unor lucrari.

incendiu-piata-piatra-neamt-1024x619

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.