Eforturile vicepresedintelui CJ Neamt Ion Asaftei (ALDE), nu au ramas fara ecou. Dupa ce a cerut ajutor la Bucuresti, astazi, o delegatie formata din Viorel Toma- președintele Agenției Naționale de Protecția Mediu, Szep Robert- cms. general adj. Garda Națională de Mediu si Victor Sandu- dir. gen. Apele Române a ajuns la lacul Izvorul Muntelui. Cei trei oficiali cu putere decizionala au declarat ca intr-adevar poate fi vorba despre un dezastru ecologic si ca se lucreaza deja la un plan pentru evitarea unor astfel de situatii pe viitor.

Ion Asaftei a tinut sa puncteze ca dincolo de viiturile care au facut ca gunoaiele sa ajunga in lac, este vorba si despre lipsa de educatie din partea celor care prefera sa arunce gunoiul la intamplare.

De partea cealalta, turistii care opreau pe baraj sa vada lacul, s-au aratat dezgustati de peisaj, chiar daca intre timp, situatia s-a mai remediat. La fata locului se lucreaza pentru adunarea deseurilor. In mai multe locuri de pe lac se opereaza cu forte dispuse in teren de autoritati, dar si cu voluntari, persoane fizice sau ONG-uri. O mana de ajutor au dat si pompierii ISU Neamt.

Mai multe detalii, opiniile turistilor si declaratiile oficialitatilor, in materialul VIDEO de mai jos, realizat astazi (18 iulie) la fata locului.

Ionut CORFU (imagine si editare video- Flavius CORFU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.