Acest scurt film nu este in mod necesar despre o companie austriaca sau de alta provenienta, ci despre cum Guvernul Romaniei care a incurajat crearea unei pozitii dominante, a imbratisat-o si apoi a tolerat-o.

Nicio companie, fie ea romaneasca, chinezeasca, Americana sau europeana nu ar trebui sa ajunga in situatia de pozitie dominanta in care poate dicta pretul, poate ruina mici afaceri traditionale din care oamenii isi duc traiul de multe secole si poate decide ca lemnul semi-procesat poate parasi tara.

In urma publicarii filmului compania Schweighofer a raspuns pentru hotnews ca vor:
“demara o ancheta interna si va lua decizii in consecinta. “Toate persoanele implicate in procesul de achizitionare sunt obligate sa semneze pe proprie raspundere faptul ca vor respecta normele de conduita interna. Compania noastra nu va tolera comportamentul inadecvat al angajatilor sai”, se arata in raspunsul trimis de Holzindustrie Schweighofer Romania.

Este bine de stiut ca saptamana aceasta codul silvic intra in dezbatere finala la Camera Deputatilor!

Este si mai bine de constientizat ca Romania nu doar ca isi pierde biodiversitatea prin taierea padurilor, dar exporta si zeci de mii de locuri de munca.

Scrie-i parlamentarului din zona ta sa voteze noul codul silvic care limiteaza orice companie / grup de companii sa depaseasca cota de procesare de 30% dintr-o specie de arbori:
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.de?par=A

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.