”Prin PNRR, Moldova va începe să se dezvolte”, transmite prefectul de Neamt, George Lazar, dupa ce ieri, s-a anuntat ca s-a dat unda verde programului prin care Romania va primi de la UE 30 de miliarde de euro, iar prima transa de bani va fi alocata in urmatoarea perioada. ”Mare parte din cele aproape 30 de miliarde de euro acordate României vor ajunge în Moldova, în special în lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere. Autostrada A7 Ploiești – Suceava este finanțată integral prin Planul Național de Redresare și Reziliență, cu 324 de kilometri, 36 de stații cu 184 de puncte de încărcare pentru autoturismele electrice. De asemenea, porțiuni din autostrada A8 Ungheni – Târgu Neamț – Târgu Mureș vor fi finanțate tot prin PNRR, iar cele două autostrăzi vor lega Moldova de sudul și vestul țării, cu consecințe benefice pentru întreaga regiune.

Primele fonduri de care România va beneficia sunt de 3,8 miliarde de euro, bani care vor fi virați până la sfârșitul acestui an. Apobarea de către Comisia Europeană a Planului Național de Redresare și Reziliență este, fără nicio îndoială, un semnal foarte bun acordat țării noastre și Guvernului condus de premierul Florin Cîțu, capabil să implementeze reformele atât de necesare dezvoltării. În plus, un semnal foarte bun este și calificativul acordat PNRR-ului României, care a obținut la evaluare 10 puncte A din 11 posibile.

Pe lângă finanțarea proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere, una din marile probleme ale României, și ale Regiunii Nord-Est în special, prin PNRR vor fi finanțate și proiecte din sănătate, educație, digitalizare, pentru împăduriri și crearea unui mediu sănătos”, transmite George Lazar intr-un comunicat de presa.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.