Un bărbat din Bodești, care se ascundea în Italia după ce fusese condamnat pentru viol (victimă, o fetiță de 13 ani), a fost prins la Roma. Operațiunea de capturare a avut la bază informațiile obținute de polițiștii din Bodești, apoi s-a pus în mișcare un întreg mecanism de cooperare național/internațional, care în cele din urmă a dus la depistarea bărbatului ce urmează să-și ispășească pedeapsa de 8 ani de închisoare. ”La data de 30 martie 2024, pe baza unei bune colaborări între polițiștii Inspectoratului de Poliție Judeţean Neamț – Serviciul de Investigații Criminale, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene România, Biroul Sirene Italia, Biroul Atașatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei României în Italia și echipele din cadrul Comando Provinciale Carabinieri Roma, a fost prins, la Roma, un bărbat, de 38 ani, din Bodeștii de Jos, județul Neamț.

Cel în cauză era urmărit național și internațional, pentru săvârșirea unei infracțiuni de viol în forma agravată, victima fiind o fetiță, de 13 ani.

Persoana urmărită a fost condamnată să execute o pedeapsă de 8 ani de închisoare, conform mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Piatra Neamț.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, se arată într-un comunicat IPJ Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.