Un bărbat de 30 de ani, din Dumbrava Roșie, condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a răpit, violat și exploatat sexual două fete dintr-un centru de plasament din Piatra Neamț, a făcut o nouă contestație la sentință. Vineri, 4 septembrie, Judecătoria Piatra Neamț a înregistrat cererea lui Mihai Liviu Moșică și a stabilit un prim termen în luna octombrie. El a mai avut o contestație în 2013 ce a fost respinsă de Tribunalul Neamț. Sentința de 10 ani închisoare a fost contestată de Moșică imediat după ce a fost pronunțată de Tribunalul Neamț, dar Curtea de Apel Bacău a menținut hotărârea instanței.

Bărbatul a fost trimis în judecată în anul 2012 de DIICOT Neamț, alături de alți patru prieteni între care un băiat de 15 ani. Anchetatorii i-au acuzat de constituire grup infracțional, trafic de minori, viol și lipsire de libertate. Conform dosarului, Moșică și iubita lui, Ana Raluca Costache (25 de ani) și Doru A. (15 ani la data faptelor) au decis să racoleze două fete de la centrul de plasament „Elena Doamna“ sub pretextul că le vor oferi bani dacă-i ajută la culesul strugurilor, în gospodărie.  În ziua de 20 septembrie 2011, au ajuns la centrul de plasament și au găsit două fete pe care le-au convins să lucreze la ei în schimbul a 20 de lei.

Fetele au fost duse la Dumbrava Roșie, unde au fost violate de Moșică, de minorul Doru A., de Ilie Niță (42 de ani) și de Gheorghe Viorel Sîrboi (41 de ani). Anchetatorii au mai arătat că după ce au profitat de ele, fetele au fost vândute pentru sume modice celor care doreau să întrețină relații sexuale cu ele. Coșmarul minorelor nu a durat mult, iar dimineața au fost lăsate în apropierea centrului. Ajunse înapoi, ele au relatat ce au pățit și instituția a anunțat organele de anchetă.

După începerea procesului, Costache, Niță, Sîrboi și minorul au recunoscut acuzațiile și au primit fiecare 7 ani, 5 ani și respectiv câte 4 ani de închisoare ultimilor doi. Toți cinci au fost obligați la plata a câte unui miliard de lei vechi despăgubiri morale victimelor.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. […] Un bărbat de 30 de ani, din Dumbrava Roșie, condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a răpit, violat și exploatat sexual două fete dintr-un centru de plasament din Piatra Neamț, a făcut o nouă contestație la sentință. Vineri, 4 septembrie, Judecătoria Piatra Neamț a înregistrat cererea lui Mihai Liviu Moșică și a stabilit unhttps://tvmneamt.ro/violatorul-a-doua-fete-contesta-sentinta/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.