O noua campanie preventiva adresata liceenilor a fost lansata marti de politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii Neamt. Proiectul de prevenire “Violenta te costa scump” este aplicat impreuna cu reprezentantii Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamt si se va desfasura pe parcursul intregului an scolar 2014 – 2015, cu scopul de a reducere sentimentul de nesiguranta al elevilor.

Elena Bulgarea – Ofiter de Presa IPJ Neamt

„Proiectul se va desfasura atat prin aportul politistilor din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalitatii si Politiei de Proximitate Neamt, cat si prin aportul cadrelor didactice ale Liceului cu Program Sportiv din Piatra Neamt. In sprijinul acestor activitati, ni s-au alaturat partenerii din comunitate: Protopopiatul Piatra Neamt, Centrul Judetean de Resurse si  Asistenta  Educationala Neamt , Asociatia  Sportiva “Prietenii L.P.S.” Piatra Neamt,  Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane-Regiunea Bacau”

Liceenii vor fi informati si vor fi implicati in dezbateri prin care acestia sa inteleaga de unde vine agresivitatea, cum poate fi controlata si care sunt efectele nerespectarii normelor de buna convietuire. Cateva dintre temele proiectului sunt, de altfel, graitoare: ”Teorii  si surse ale agresivitatii„ , “Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! “, „Nu lasa violenta sa te transforme intr-un infractor!”, “Codul nonviolentei” si „Unde-i lege nu-i tocmeala”.

Activitatile planificate vor fi unele de impact prin faptul ca vor fi organizate concursuri, cum ar fi competitia de volei „Codul Nonviolentei”  in cadrul careia echipele vor purta tricouri cu mesajul STOP VIOLENTEI. Acest mesaj va fi transmis tuturor elevilor, iar activitatile vor fi continuate in cadrul programului “Sa stiu mai multe, sa fiu mai bun”, prin care se va organiza un concurs de desene intre elevi. La finalul acestor concursuri atractive pentru tinerii liceeni politistii le vor oferi premii si diplome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.