Bugetul orasului Piatra- Neamt a fost aprobat de Consiliul Local Piatra- Neamt, in sedinta de pe 22 aprilie. Intr-o conferinta de presa sustinuta astazi la primarie, primarul Dragos Chitic a declarat ca si in acest an, bugetul orasului a fost afectat de politicile fiscale ale Guvernului PSD dar si de creditele mari pe care primaria le-a facut intre anii 200-2007, cand primar era Gheorghe Stefan. Chiar si asa, Dragos Chitic da asigurari ca va gasi solutii pentru ca populatia orasului sa nu resimta lipsa banilor. ”Saptamana aceasta , luni 22 aprilie  a fost aprobat bugetul Municipiului Piatra Neamt pentru anul 2019. Și în acest an bugetul orașului este afectat de o politica fiscală guvernamentala defavorabila localitatilor din intreaga tara,  prin alocarea unor sume insuficiente tinand cont ca  s-au transferat si cheltuieli suplimentare către autoritațile locale. Bugetul municipiului Piatra Neamt este totodata afectat si de creditele mari contractate de municipalitatea pietreana în perioada 2005-2007. Rolul meu ca primar este să găsesc soluții pentru ca cetățenii să nu simtă constrângerile bugetare locale. Orașul, chiar și în aceste condiții trebuie să funcționeze și sa se dezvolte, trebuie întreținut corespunzător, calitatea serviciilor publice trebuie să crească iar problemele comunității trebuie rezolvate. Una dintre solutiile pentru dezvoltarea localității este atragerea de fonduri, in principal europene. În acest sens au fost realizate  și depuse pentru finanțare europeană pana la 31 martie proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro, care vor moderniza si dezvolta într-un ritm accelerat orașul Piatra Neamt în următorii trei ani. Voi prezenta in fiecare luna situatia proiectelor depuse si stadiul proiectelor finantate din bani europeni de care va beneficia municipiul Piatra Neamt in urmatoarea perioada”, a declarat Dragos Chitic.

Declaratiile complete ale primarului Chitic, pot fi vazute mai jos (sursa video: Turn TV)

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Vai domnule primare care ne ești, ce goange ne spui! Plângi cu lacrimi de crocodil pe față iar pe la spate vrei să cheltuiești 1 milion de lei pe panarama cu drapelul și fiare în parc! Nu ți-ar fi rușine!!!!!!!!!!! Numai prostii! Nu uita, ești în slujba pietrenilor, nu a partidului!
    O zi frumoasă tuturor

  2. Plângi ca o fetița de când ai ajuns primar!!! Lasă ca o sa te scape votul cetățenilor de aceasta suferința de a fi primar.INCOMPETENTULE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.