Vlad Țapu-Nazare, TNL Neamț: ”Tineretul Popular European (YEPP), o veritabilă forță în Uniunea Europeană”

Comunicat de presa PNL Neamt: I-am reprezentat pe tinerii liberali din județul Neamț la evenimentul „An Empowered Youth for an Empowered Europe”, care a marcat aniversarea a 25 de ani de la înființarea Tineretului Popular European (YEPP). Desfășurat în perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2022, la București, evenimentul a reunit peste 130 de lideri politici de tineret din Europa.

Împreună cu ceilalți colegi din Tineretul Popular European, am dezbătut și votat o serie de rezoluții, în domenii de interes pentru Uniunea Europeană: integrarea refugiaților ucraineni, îmbunătățirea mobilității feroviare la nivelul UE, realismul climatic și creșterea rezilienței sistemelor de inteligență artificială (AI) realizate în Uniunea Europeană. Alte subiecte de interes dezbătute au fost digitalizarea, relocarea și reconstrucția capabilităților de producție la nivel european, și asigurarea securității granițelor în contextul unui fenomen migraționist complex.

Sunt teme actuale, de interes major într-o Europă care se află într-un punct de cotitură, iar soluțiile prezentate și adoptate vor contribui la consolidarea Uniunii Europene, într-o perioadă dominată de mesaje populiste, lipsite de substanță.

YEPP numără 63 de organizații politice de tineret de centru-dreapta din 39 de țări din întreaga Europă, fiind astăzi cea mai mare organizație politică de tineret din Europa. Din rândurile YEPP, care reprezintă o veritabilă pepinieră pentru Partidul Popular European, foarte mulți tineri au devenit membri ai parlamentelor naționale sau ai Parlamentului European, miniștri, secretari de stat, sau chiar prim-miniștri.

Întregul eveniment a fost un succes, iar mesajele primite din partea oficialilor Uniunii Europene demonstrează că tineretul Partidului Popular European se bucură de apreciere, sprijin și susținere. Vlad Țapu-Nazare, Președinte TNL Neamț  

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.