Vineri, 19 septembrie, in cadrul Targului de Carte LIBRIS 2014, va avea loc lansarea volumelor „Cuvinte de intelepciune” si „O viata inchinata lui Dumnezeu”, semnate de scriitorul falticenean Eugen Vrajitoru, un nume relativ nou in literatura religioasa. In varsta de 56 de ani, Eugen Vrajitoru se poate lauda cu o bogata experienta in administratia locala, ocupand, timp de 16 ani, functia de primar al localitatii Brusturi, din judetul Neamt.
Volumul “O viata inchinata lui Dumnezeu”, dedicat Manastirii Rarau, a aparut la Editura Sfantul Ierarh Nicolae in anul 2013, prezentand viata din sfantul locas, asa cum i-a fost relatata autorului de protosinghelul Veniamin Baican, staretul Manastirii Rarau. In cele 10 capitole ale cartii, cititorul parcurge reperele monografice ale Manastirii Rarau, cea mai semnificativa parte a lucrarii fiind dedicata cuvintelor de invatatura ale protosinghelului Veniamin Baican.
Recent, Eugen Vrajitoru a lansat lucrarea monografica intitulata “Manastirea Bogdanesti, speranta si mangaiere”, unde, alaturi de istoricul asezamantului ridicat de Bogdan I intemeietorul Moldovei, autorul ilustreaza si preocuparea parintelui Gheorghe Loghinoaia pentru gazduirea si ajutorarea a peste 125 de batrani aflati in nevoie.
Manastirea Bogdanesti este o manastire ortodoxa amplasata in satul Bogdanesti (din judetul Suceava), la o distanta de circa 5 kilometri de orasul Falticeni. Aici a fost construita o biserica, in jurul anului 1363, de catre voievodul Bogdan I al Moldovei (1359-1365). Distrusa din temelii de tatari, obstea monahala a fost stramutata in anul 1542 la nou-infiintata Manastirea Rasca, construita in vecinatate. Din anul 1994 s-a inceput reconstructia Manastirii pe un nou amplasament. Astazi, aici fiinteaza un camin pentru batranii fara posibilitati materiale.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.