Politistii din Neamt au iesit din nou astazi in strada si au protestat in fata Prefecturii Neamt. Protestul de astazi este doar unul dintr-un lung șir de manifestari de strada, organizate in ultimele doua luni. Politistii sunt nemultumiti pentru ca nivelul lor de salarizare este dupa o formula de calcul bazata pe o lege din 2008, in timp ce altor categorii de bugetari, li s-au marit salariile la nivelul anului 2022, astfel, politistii sunt bugetarii cel mai prost platiti.

Sindicalistii mai spun ca salariul de baza al unui politist a ramas la 500 de lei. Daca nu ar exista anumite sporuri, cu atatia bani s-ar duce politistii acasa dupa o luna de munca, iar mai nou, Guvernul ar vrea sa umble si la aceste sporuri, ceea ce ar insemna ca salariile politistilor ar urma sa scada. Pe fondul acestor nemultumiri, sindicalistii au strigat astazi vorbe grele in fata Prefecturii Neamt, spunand ca Guvernul le fura banii. Totodata, acestia i-au transmis premierului Câțu, sa îi fie rușine. ”Guvernul subfinanteaza sistemul de ordine publica si siguranta nationala. Avem un Guvern mincinos. Nu cred ca gresim cand spunem ca avem un Guvern care fura din banii poltistilor, motivand ca nu mai sunt bani la bugetul tarii. Un Guvern care induce opiniei publice ideea societatea civila, ca societatea privata, o duc greu din cauza bugetarilor care au salarii mari si care vor acum salarii si mai mari. Niciodata nu am cerut mariri salariale.

Am cerut ca Guvernul Cîțu sa respecte legea. Sa-si respecte promisiunile. Mai mult, Guvernul Cîțu ne anunta ca va taia si din sporurile politistilor. Uita domnul prim ministru, sa ne spuna noua, sa le spuna românilor, ca salariul de baza al unui politist este de 500 de lei. La care se adauga anumite sporuri si sume compensatorii, incat sa creada lumea ca politistii au salarii mari. Nu. Noi suntem cel mai prost platiti din sistemul bugetar din România. Anumite categorii de bugetari sunt platite la nivelul anului 2022. Pe vremea cand era Ministrul Finantelor, domnul Cîțu spunea ca si politistii vor fi platiti la nivelul anului 2022.

Politistii protesteaza, cei din sistemul penitenciar protesteaza, grefierii protesteaza, Federetia Publisind la care suntem afiliati, protesteaza astazi in toata tara. Vor fi proteste maine si la Iasi si in Bucuresti si peste tot. Nu ne vom opri, pana cand guvernantii nu se vor tine de cuvant. Rusine domnule premier Cîțu! Rusine sa va fie!”, a transmis Ioan Canarau, liderul Sindicatului Europol Neamt, din fata Prefecturii.

La protest au participat aproximativ 30 de politisti, de la Sindicatul Europol si de la Sindicatul Diamantul

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.