Un anunt făcut de Apaserv privind angajarea unui sofer, a devenit tinta ironiilor pe internet, din cauza conditiilor impuse de firma din subordinea CJ Neamt.

Daca in situatii similare, angajatorii cer conditii minimale pentru un șofer, cum ar fi experienta de 1-2 ani in conducerea camioanelor si detinerea unor certificate profesionale, la Apaserv, conditiile cerute pentru un astfel de post, sunt de-a dreptul aberante.

De exemplu, desi activitatea Apaserv se desfasoara doar in judetul Neamt, soferii care vor sa ocupe postul, trebuie sa aiba experienta de 3 ani in trafic international, sau sa poata face ”rationamente matematice” si trebuie sa sustina si un concurs cu mai multe etape. Cum este greu de crezut ca vreun inginer de la Apaserv ar vrea sa devina șofer, cel mai probabil, concursul este organizat pentru cine trebuie, de aici si conditiile impuse, pe care extrem de putini soferi le-ar putea indeplini.

Anuntul Apaserv integral, mai jos:

Compania Județeană Apa Serv S.A. organizează concurs pentru ocuparea unui post de conducător autospeciale în cadrul Coloanei Auto Sud Piatra Neamţ-Bicaz.

 1. Definirea oficială a postului: conducător autospeciale;

Poziţie COR: 833204.

 1. Nivelul de studii: Medii, şcoalăprofesională, curs calificare, experienta de minim 3 ani in conducerea de autovehicule in trafic international de marfa;
 2. Calificare necesară: Calificarea în meseria de şofer, cu permis de conducere categoria B, C, E, CCE,atestat profesional de transport marfa, atestat mecanic utilaje terasiere (buldoexcavator), fara cazier judiciar sau antecedente rutiere grave (penal sau permis suspendat).

Constituie avantaj deţinerea de certificat de calificare profesională de maşinist la maşini pentru terasamente şi autorizaţie de macaragiu.

 1. Departament: Coloana Auto Sud Piatra Neamţ.
 2. Cunoştinţe:  
 • Cunoaşterea modului de organizare şi funcţionare a CompanieiJudeţene Apa Serv S.A.
 • Cunostinte medii de mecanica auto;
 1.  Calităţi şi aptitudini:
 • Persoană conştiincioasă şi serioasă, responsabilă;
 • Persoană capabilă să efectueze timp îndelungat acelaşi tip de sarcini.
 1. Aptitudini cognitive:
 • Abilitatea generală de învăţare – capacitatea de a dobândi noi cunoştinţe şi de a opera cu ele.
 • Aptitudine numerică – raţionament matematic – capacitatea de a realiza raţionamente matematice, abilitatea de a alege metodele şi formulele matematice pentru a rezolva o anumită problemă.
 • Abilităţi funcţionăreşti – capacitatea de a identifica detalii semnificative şi greşeli din materiale scrise şi tabele.
 • Capacitate decizională – capacitatea de a lua decizii, de a alege alternativa cea mai raţională dintr-o mulţime de variante disponibile (raţionalitatea decidentului).
 1. Caracteristici de personalitate:
 • Persoană conştiincioasă şi serioasă, riguroasă în realizarea sarcinilor, responsabilă;
 • Rezistentă la sarcini repetitive (capabilă să efectueze timp îndelungat acelaşi tip de sarcini);
 • Un bun echilibru emoţional;
 • Autonomie personală.

Persoanele interesate vor depune Scrisoare de intenţie şi CVprecum și copii ale documentelor care atestă studiile/calificările impuse de cerințele postuluila registratura Companiei Judeţene Apa Serv S.A., din Piatra Neamţ str. Lt. Drăghiescu nr. 20, sau pe adresa de e-mail office@apaserv.eu până în data de 07.12.2021orele 14.00, urmând ca în aceeaşi zi, până la orele 16.00, să fie anunţaţi candidaţii care vor fi selectaţi, conform criteriilor de mai sus, în vederea susţinerii probelor de concurs.

Concursul va avea loc în data de 10.12.2021cu începere de la ora 10.00 la Compania Judeţeană Apa Serv S.A., din Piatra Neamţ str. Lt. Drăghiescu nr. 20 şi va consta într-o testare practică urmată de interviu.

Candidații selectati vor prezenta în original actul de identitate si isi vor da consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Punctajul se va acorda astfel:

– testarea practică, totalizează 100 pct şi va avea o pondere de 70% din punctajul total;

– interviul, va cuprinde şapte criterii de apreciere care totalizează 70 de puncte, cu pondere de 30% din punctajul total

– formula de calcul: Punctajul Total = (punctaj obţinut la testare practică/100)x70 + (punctaj  obţinut la interviu/70)x30.

Punctajul necesar pentru promovare este de minimum 50 de puncte la testarea practică și 42 de puncte la interviu.

Eventualele contestaţii la rezultatele concursului, se vor depune în maximum două zile lucrătoare de la data afişării rezultatelor la avizierul aflat la sediul Companiei şi pe pagina de internet.

Rezultatele soluţionării contestaţiilor, vor fi afişate în maximum trei zile lucrătoare de la data depunerii contestaţiilor.

Informaţii suplimentare aflaţi şi la tel. 0233-233340 interior 150, Biroul Salarizare-Resurse Umane.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

 1. E buna matematica și metodele funcționărești .
  Ciubucul de la o vidanja trebuie împărțit functionareste, chiar daca doar conducătorul de autospeciala baga mana in ….
  Dar are și el un sef, doi trei, că se înmulțesc pe fiece zi.
  Rămășag pe portocala mea de Crăciun că se cunoaște și numele și prenumele conducătorului încă din ziua când anuntul
  este postat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.