Cazul politistului din judetul Timis impuscat de un infractor periculos, a scos din nou politistii in strada. In Piatra- Neamt, sindicatul Europol a organizat o actiune de protest care s-a desfasurat intre orele 11-13, in fata Prefecturii Neamt. Politistii cer demisia ministrului de Interne Carmen Dan, pe care o numesc ”cel mai prost ministru din cati au fost pana acum” si cer sa fie dotati cu arme moderne, cu echipamente de protectie (veste antiglont) dar si sa fie modificat statutul politistului, in asa fel incat oamenii legii sa fie învestiti cu mai multa autoritate. O delegatie formata din 3 politisti a fost primita de prefecta Daniela Soroceanu, careia i-a fost înmânat un document cu revendicarile protestatarilor, pe care aceasta ar trebui sa-l transmita Guvernului.

Liderul Europol Neamt, Ioan Canarau care a fost imbracat la protest cu o camasa de politie avand urme de sange (simbolic) pe piept si pe spate, a declarat ca politicienii au distrus premeditat Politia Romana, prin numirea sefilor exclusiv pe criterii de obedienta politica. Acesta a mai anuntat ca se are in vedere organizarea unui miting de amploare la Bucuresti, la care vor participa politisti din toata tara. Politistilor le este interzis prin lege sa faca greva, prin urmare, nu pot sa-si exprime nemultumirile decat prin actiuni cum a fost si cea de astazi din Piatra- Neamt. Proteste similare au fost organizate si in alte orase din tara.

Important de precizat, la protestul de la Prefectura Neamt a fost prezent si un politist cu functie de conducere în Politia Municipiului Piatra- Neamt.

Declaratiile complete ale liderului Europol Neamt, in materialul video de mai jos, transmis in direct de tvmneamt.ro.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.