UPDATE: Noi imagini cu polițiștii locali din Piatra Neamț, alergând după cai prin oraș (sursa video: martor)

Perla Moldovei- Noi imagini cu politistii locali din Piatra Neamț, alergând după cai prin oraș (sursa video: martor)

Perla Moldovei- Noi imagini cu polițiștii locali din Piatra Neamț, alergând după cai prin oraș (sursa video: martor). Mai multe detalii, AICI https://tvmneamt.ro/wwestern-de-piatra-neamt-cu-herghelia-prin-orat-politisti-locali-pe-post-de-cowboy/

Publicată de TVMneamţ.ro pe Joi, 17 octombrie 2019

Stirea initala: Pe langa toate grozaviile care se petrec in Piatra Neamt, orasul incepe sa capete si aspect de film western, cu politisti locali pe post de cowboy. O adevarata herghelie a fost gasita in aceasta dimnieata pe bulevardul Dacia, pascand printre blocuri. Cei aproximativ 10 cai umbla aiurea prin oras de vreo saptamana. Potrivit unor martori, caii ar mai fi fost vazuti si alungati din cel putin inca doua locuri din oras.

In aceasta dimineata, in urma unei sesizari, politistii locali au gasit caii pe un spatiu verde de pe bulevardul Dacia si s-au vazut nevoiti sa o faca pe cowboy-ii, asa ca au mânat frumos cabalinele catre iesirea din oras spre Roman cale de vreo 2 kilometri, insa pe rute ocolitoare pentru a nu fi pusa in pericol circulatia rutiera.

Piatra Neamț- Cu herghelia prin oraș. Revenim imediat cu detalii

Piatra Neamț- Cu herghelia prin oraș. Revenim imediat cu detalii

Publicată de TVMneamţ.ro pe Joi, 17 octombrie 2019

În data de 17.10.2019, în jurul orei 07.30, Dispeceratul Poliței Locale Piatra Neamț a fost sesizat cu privire la faptul că 9 cabaline pasc pe spațiul verde dintre două blocuri de pe Bulevardul Dacia din Piatra Neamț.

Trei echipaje ale Poliției Locale Piatra Neamț din cadrul Birourilor Siguranță Rutieră, Ordine Publică și Protecția Mediului s-au deplasat la fața locului.

Caii au fost scoși dintre blocuri și dirijați spre ieșirea din Piatra Neamț, astfel încât animalele să nu pună în pericol traficul rutier și pietonal. De asemenea, se încearcă identificarea proprietarului sau a proprietarilor care vor fi sancționați contravențional pentru lăsarea liberă a animalelor în zonele unde accesul acestora este interzis.

Conform H.C.L. 7/2010 (Regulamentul privind buna gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț) – art. 8 – ”în vederea conservării și dezvoltării parcurilor zonelor florale, spațiilor verzi din perimetrul municipiului Piatra Neamț, se interzice pășunatul în parcuri, pe zonele verzi, pe malurile râurilor sau pe străzile municipiului și lăsarea liberă a animalelor și păsărilor în parcuri, grădini bublice, zone verzi sau alte locuri oprite accesului acestora”. Încălcarea art. 8 constituie contravenție și se sancționează cu amendă  între 300 și 500 de lei pentru persoanele fizice și de la 500 la 1000 de lei pentru persoanele juridice.

Totodată și potrivit Legii 61/1991 R, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice,  ” lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”, se sancționează cu amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei”, informeaza Politia Locala Piatra- Neamt.

Daca proprietarul animalelor nu va fi gasit, probabil ca astfel de imagini vor deveni obisnuinta in Piatra- Neamt. Din punct de vedere legal, normal ar fi ca pe fir sa intre cei de la Directia Sanitar Veterinara, insa cum deconcentratele su ajuns pensiuni pentru pilele politice, vom astepta mult si bine sa-si faca cineva datoria.

Ionut CORFU (sursa foto: martor, sursa video: Politia Locala)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.