La Poiana Teiului s-a format zăpor pe o lungime de 4 km. In cazul unui dezghet brusc, situatia poate deveni periculoasa pentru locuitorii din zona respectiva, asa cum s-a intamplat de mai multe ori in iernile din ultimii ani.

Numai ca Prefectura Neamt condusa de onor doamna Daniela Soroceanu a vrut sa tina si acest fenomen la secret. Desi ISU Neamt a inaintat la ora 7 in aceasta dimineata catre Prefectura un raport operativ care cuprindea si informarea asupra fenomenului de zapor, documentul a fost pus la dispozitia presei (adica spre informarea cetatenilor) abia la prânz, si asta doar dupa ce cei cativa jurnalisti de buna credinta care au mai ramas in judetul Neamt, au cerut insistent celor doua institutii sa faca publica situatia din judet dupa fenomenele meteo din ultimele zile. Cu alte cuvinte, prefecturesei i-au trebuit cam 5 ore sa puna o stampila si o semnatura pe raportul ISU si daca nu-l cerea presa, documentul ar fi fost uitat pe unde prin vreun sertar.

Este de notorietate si usor de observat faptul ca la varful judetului Neamt (CJ, Prefectura) functioneaza o strategie prin care se doreste sa se tina ascunse evenimentele negative care se petrec in judet, iar asupra motivelor nu are rost sa mai insistam acum, insa vrem sa reamintim doar un exemplu si anume alunecarile de teren de pe Valea Bistritei pe care autoritatile judetene se fac ca nu le vad si au incercat sa le tina ascunse de ochii opiniei publice.

In schimb, Prefectura Neamt are cu totul alte preocupari: o propaganda desantata si penibila totodata, ba chiar stupida, pentru repararea imaginii prefecturesei Soroceanu. In perioada sarbatorilor, la Prefectura s-au facut sedinte foto, ba chiar s-a realizat si un videoclip, cu Soroceanu in rol principal pe post de ”Zâna cea buna”, iar ca figuranti au fost folositi angajatii din Cabinetul prefectului. Evident, nu putea lipsi nici Adrian Nita (purtator de cuvant) in rol de ”Zânul cel bun”, care tine in brate o inima si ne explica pe un ton șăgalnic, cum e cu spiritul Craciunului. Cu informarea cetatenilor despre pericolele care-i pandesc e mai greu, in rest, cu pozele si videoclipurile, slava Domnului!

Mai jos, cateva exemple din ultimele productii ale Studiourilor Soro:

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.