Zaporul format pe cursul raului Bistrita la Poiana Teiului se intinde pe o distanta de 4,7 km, fata de 3,8 km, in urma cu 24 de ore, in amonte de viaductul de la Poiana Largului. Potrivit unui raport ISU Neamt, gheata are o grosime intre 10cm si 1 metru si curge zai pe 50% din suprafata apei.

Zaporul poate deveni o amenintare in cazul unui dezghet, iar pentru duminica si luni (13 si 14 ianuarie) la Poiana Teiului se anunta temperaturi cuprinse in timpul zilei intre 0° si 3° Celsius. Daca temperaturile vor fi pozitive si in amonte de Poiana Teiului, acumularile de gheata vor reprezenta din nou un pericol pentru locuitorii din zona.

Purtatorul de cuvant ISU Neamt, a declarat ca situatia este sub monitorizare continua, iar daca va fi nevoie, fortele de interventie sunt pregatite sa dizloce gheata cu explozibili.

Anul trecut in luna martie, zaporul a atins inaltimi chiar si de 8 metri. Tot atunci, s-a inregistrat si un fenomen extrem care ar fi putut avea consecinte grave. Vezi articolele de mai jos:

Video- Zăpor de 7 metri înălțime, curți inundate la Poiana Teiului

Zăpor- Fenomen extrem la Poiana Teiului (VIDEO). Valuri de 5 metri, la un pas de o tragedie de proporții

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.