O atentionare hidrologica Cod Portocaliu a intrat in vigoare pentru judetul Neamt, incepand din aceasta seara (6 mai) ora 20 pana maine dimineata (7 mai) la ora 9. Hidrologii atrag atentia ca in urma cantitatilor mari de precipitatii cazute in ultimele ore si a precipitatiilor prognozate pentru perioada urmatoare, se pot produce scurgeri importante de pe versanti, torenti si paraie si se pot forma viituri pe raurile mici cu efecte severe de inundatii locale.

La aceasta ora (ora 22:30) in judetul Neamt au aparut deja primele efecte ale vremii nefavorabile. ”Curți inundate în comuna Oniceni, sat Solca. In urma recunoasterii au fost identificate 30 curti inundate. Nu sunt case ori anexe inundate. Intervine un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție și o motopompa din cadrul Detașamentului de pompieri Roman – punctul de lucru Poienari’‘, anunta ISU Neamt.

Desi avertizarile din partea meteoroligilor au inceput inca de ieri, Prefectura Neamt a ramas impasibila. Nici pana la aceasta ora nu exista o reactie sau informatii oficiale din partea prefectei Daniela Soroceanu, vizavi de efectele fenomenelor meteo care sunt in desfasurare in judetul Neamt. Revenim cu noi informatii, pe masura ce vor fi furnizate de autoritati.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.