Pacientii cu Covid internati in Sectia Contagioase (o cladire separata de cea a spitalului) de la Spitalul Judetean Neamt, sunt nevoiti sa suporte temperaturi destul de scazute, dupa o avarie la sistemul de incalzire, de care nimeni nu pare sa se fi s-a ocupat, desi s-a produs in urma cu peste o luna de zile.

Medicul Cristina Atanasoaie Iacob, directorul interimar al SJ Neamt, a confirmat informatia pentru tvmneamt.ro si a declarat ca ea a aflat despre defectiune abia ieri, 1 decembrie cand s-a observat ca scade temperatura in cladire, odata cu racirea vremii.

Cristina Atanasoaie a preluat functia de director interimar pe 17 noiembrie, dupa tragedia de la ATI. Ea a explicat ca este vorba despre o defectiune la o piesa a unui cazan de la centrala termica a spitalului, iar contractul cu firma care face reparatia (Comes SA) a fost semnat la inceputul lunii noiembrie, deci cel mai probabil, defectiunea este de cel putin o luna de zile.

Problema e ca piesa care trebuie inlocuita este produsa in strainatate si ar mai dura cel putin o saptamana pana ajunge la spital. Centrala livreaza acum caldura in cladirea Sectiei Contagioase, insa la o capacitate destul de redusa. ”Caloriferele sunt caldute, insa temperatura este scazuta si pentru ca sunt geamuri in permanenta deschise, din cauza proceselor de nebulizare”, a spus directoarea spitalului.

Apartinatorii pacientilor (cei care au semnalat situatia redactiei tvmneamt.ro) o contrazic pe directoare si spun ca rudele lor stau imbracate in saloane cu haine de iarna, fiindu-le pusa in pericol viata, mai ales ca sunt infectati cu Sars Cov 2. Si cadrele medicale sunt imbracate gros, iar caloriferele sunt reci, mai spun aprtinatorii.

In total, in Sectia Contagioase sunt internati acum 42 de pacienti cu Covid 19. Spitalul Judetean Neamt este in administrarea CJ Neamt. In campania electorala pentru alegerile locale, presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, spunea ca s-au investit 21 de milioane de euro in spitalele din Neamt, iar medicul Silviu Verzea, directorul spitalului la acea vreme, spunea intr-un clip electoral ca datorita lui Arsene, pacientii spitalului judetean sunt tratati in cele mai bune conditii.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.