Consiliul Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și Galleria Mall organizează, pe 15 și 16 octombrie, în parcarea Galleria Mall, „Zilele Toamnei”. Manifestarea reunește târguri și ateliere ale meșterilor populari din zonele Neamț și Suceava, precum și spectacole folclorice susținute de interpreți sau formații folclorice din Neamț și din țară.
Își vor prezenta produsele și vor susține ateliere pentru toți cei interesați meșteri nemțeni cunoscuți, precum Rodica Ciocârtău, Pipirig (industrie casnică), Vasile și Elena Ciocârlan, Ștefan cel Mare (măști populare și împletituri din sfoară), Carmen-Lenuța Mititelu, Horia (împletituri fibre vegetale), Viorica Bugeaclău, Piatra-Neamț (ceramică).
Pietrenii se vor putea bucura, de asemenea, de produsele realizate de meșteri populari din zona Bucovinei: Dumitru Pașcaniuc, Marginea (olărit), Livia Macovei, Mănăstirea Humorului (industrie casnică – port popular), Domnica Ureche, Mănăstirea Humorului (industrie casnică – port popular), Maria Zinici, Rădăuți (încondeierea ouălor), Ovidiu Crăciun, Bilca (prelucrarea pielei), Doina Olenici, Horodnic de Jos (jucării tradiționale).
Sâmbătă, de la ora 13.00, se va da startul programului folcloric, odată cu recitalul elevilor Școlii Populare de Arte (clasa de canto popular coordonată de Giorgiana Axinte-Șerban), urmat, apoi, de spectacolele susținute de Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Ansamblul folcloric „Ozana” Tîrgu Neamț, Ansamblul folcloric „Mugurașii Mărginenilor” din Mărgineni-Neamț. Seara de sâmbătă se va încheia cu recitalul susținut de Lorenna.
Duminică, de la ora 11.00, momentele artistice vor fi deschise tot de elevii Școlii Populare de Arte. Vor urma, apoi, recitalul interpretei Daiana Vinca și spectacolele ansamblurilor folclorice „Ținutul Neamțului” din Tîrgu Neamț și „Dor Vînătorean” din Vînători-Neamț. Interpreții Oltița Todircă și Nicu Chirița vor susține, de asemenea, un recital în calitate de invitați speciali, recital urmat de spectacolul Ansamblului folcloric „Izvoarele Borcutului” din Borca-Neamț. „Zilele Toamnei” se vor încheia cu un recital susținut de Călin Brăteanu, taraful „Doina Rarăului” și Ansamblul folcloric „Florile Sadovei”.
Partenerii evenimentului sunt Camera Agricolă Județeană Neamț, Complexul Muzeal Județean Neamț și Domeniile Lungu – Crama „Hermeziu”.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.