Autoritatile din Neamt se pregatesc pentru Ziua Nationala a Romanei. La Piatra Neamt, luminile ornamentale se vor aprinde inca de duminica, 30 noiembrie, iar Prefectura Neamt pregateste o ampla ceremonie dedicata zilei de 1 Decembrie. Spre deosebire ani trecuti, reprezentantii administratiei au decis sa se renunte la obiceiul depunerilor de coroane in memoria eroilor cazuti pe campurile de lupta. Manifestarile vor avea loc in centrul municipiului Piatra Neamt.

Dragos Chitic – Viceprimar Piatra Neamt

“Ne pregatim pentru  Ziua de 1 Decembrie, cand este ziua noastra a tuturor romanilor. In aceasta idee s-a inceput deja montarea instalatiilor ornamentale de iluminat, intentionam pornirea acestora la 1 decembrie, ocazie cu care vom marca si sarbatoarea noastra a romanilor, Ziua Nationala a Romaniei. Asteptam ca luni sa fie prezente si delegatiile a trei orase infratite cu municipiul Piatra Neamt, am primit si confirmari de la doua dintre aceste delegatii. Cu aceasta ocazie va avea loc si primirea festva a acestor delegatii, pe 1 Decembrie, la sala de consiliu a Primariei Piatra Neamt”

Cat priveste festivitatea religioasa si militara, dedicata Zilei Nationale, reprezentantii Prefecturii Neamt spun ca aceasta se va desfasura in centrul municipiului Piatra Neamt, acolo unde s-a desfasurat si anul trecut. Reprezentantii structurilor MAI si MApN vor face demonstratii cu tehnica de lupta, iar la final este pregatita o parada militara. Toate acestea vor fi insa precedate de alocutiunile Prefectului judetului Neamt si ale altor oficiali ai autoritatilor publice locale.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.