In urma cu cateva ore aparuse informatia pe surse, ca Ionel Arsene este suspect intr-un nou dosar DNA. Potrivit unui comunicat DNA din urma cu scurt timp, Ionel Arsene a fost pus sub urmarire penala in noul dosar, pentru o presupusa fpata de trafic de influenta petrecuta in anul 2015 cand ar fi intervenit pe langa un secretar de stat din Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, in favoarea unei societati comerciale care ar fi avut de incasat de la Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) suma de 60.000.000 de lei. In schimbul serviciului facut, respectiv deblocarea sumei, Arsene ar fi pretins 5% din banii respectivi, adica peste 600.000 de euro, de la reprezentantul firmei respective. La data comiterii presupusei fapte, Arsene era deputat in Parlamentul Romaniei.

La vremea respectiva, secretar de stat la Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor era actualul subrefect, Iulian Jugan, deci Arsene ar fi trebuit sa intervina la el. Dupa cum spun procurorii, ”demersurile au ramas fara rezultat”, deci Jugan nu a intrat in jocul lui Arsene si acum, potrivit unor surse, subprefectul este martor in dosar. Deci avem o situatie inedita in judetul Neamt, unde prefectul si subprefectul sunt martori in doua dosare diferite ale aceluiasi om, presedintele CJ.

Comunicat DNA:

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul  ARSENE IONEL, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic (cercetat în stare de arest preventiv într-un alt dosar) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: La data de 31 iulie 2015, suspectul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale.
În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, suspectul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării de către A.N.A.R. a sumei anterior menționată, demersuri rămase însă fără rezultat.
Suspectului Arsene Ionel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.