Coruptilor nu li se vor mai pune catuse in vazul tuturor, cel putin in public, asa cum suna proiectul adoptat de Senat pe marginea modificarii Codului de Procedura Penala. Initiatorul acestei schimbari, senatorul PSD Serban Nicolae, a pledat si a castigat votul colegilor parlamentari invocand umilirea publica a celor acuzati de coruptie si de alte infractiuni fara violenta si care sunt supusi arestului preventiv.

Initiativa ce a trecut de Senat spune ca persoana in cauza sa nu mai fie incatusata imediat ce instanta a admis propunerea de arestare preventiva, decat daca este vorba de inculpati recalcitranti, violenti ori care au fugit de ancheta.

Senatorul Serban Nicolae a explicat colegilor ca, in opinia lui, punerea catuselor la maini, dupa pronuntarea sentintei si pana la duba este similara cu a supune respectivul la un act de umilinta.

Tot legat de masurile restrictive de libertate, senatorii au mai admis ca cel care este arestat la domiciliu, dar resedinta e in alta parte decat la adresa din documentul de identitate, sa aiba posibilitatea sa execute masura la adresa din actul de identitate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.