Punct final astazi, in procesul pentru Cheile Bicazului. Prefectul George Lazar a anuntat in urma cu scurt timp victoria judetului Neamt la instanta Curtii de Apel Prahova, prin urmare, Cheile Bicazului raman tot pe teitoriul judetului Neamt. Decizia este definitva si irevocabila ”Impreuna cu Dl.Primar de Bicaz Chei, Gheorghita Oniga si cu Dl Simion Stancel seful OCPI Neamt, am dus o batalie extrem de grea dar si de maxima importanta pentru judetul Neamt.

Decizie irevocabilă: Cheile Bicazului au ”revenit” administrativ în județul Neamt

Curtea de Apel Ploiești a pronunțat astăzi, 25 iunie, sentința definitivă în procesul a cărui miză a devenit granița administrativă dintre județele Neamț și Harghita. Prima instanță, Tribunalul Prahova, a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 km înspre județul Neamț”, a anuntat prefectul judetului Neamt.

George Lazar, de profesie avocat, a fost prezent la ultimele doua termene ale procesului si explica cum s-a aparat Prefectura Neamt in fata judecatorilor. ”Decizia Tribunalului Prahova a fost atacată la Curtea de Apel Ploiești, unde reprezentanții instituțiilor din Neamț au fost prezente la fiecare termen și au depus concluzii scrise.

Din argumentația Prefecturii rezultă că procesul ar fi trebuit să se încheie cu respingerea acțiunii, ca fiind tardivă, pentru că Municipiul Gheorgheni putea contesta procesul verbal în termen de cel mult un an de la încheierea lui, nu după 11 ani.

În al doilea rând, Prefectura Neamț a cerut instanței să observe că Tribunalul Prahova s-a pronunțat asupra unui capăt de cerere, fără a fi investită să-l soluționeze: ”stabilirea liniei de hotar dintre teritoriul administrativ al oraşului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei astfel: DN 12 Gheorgheni (D.N. 1) – Lacul Roşu – limita jud. Neamţ 0 +000 32 +32,000 km., conform Hotărârii Guvernului nr. 540/2000 din 22.06.2000, publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 338 din 20.07.2000”, mai spune prefectul George Lazar.

Mai jos, comcunicare oficiala a instantei din Ploiesti:

Judetul Neamt a fost la un pas sa piarda teritoriul pe care se află Cheile Bicazului, dupa o decizie a Curtii de Apel Prahova, luata anul trecut. La vremea respectiva, George Lazar acuza pe fostul prefect Daniela Soroceanu ca nu a aparat interesele judetului Neamt in procesul cu judetul Harghita. Imediat dupa preluarea functiei de prefect de catre George Lazar, unul dintre principalele obiective ale acestuia, a fost reprezentarea intereselor judetului Neamt in procesul judecat la Curtea de Apel Prahova.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.