După articolul tvmneamt.ro, «Prefectul Lazăr, despre contramanifestația de la Hangu: ”Primarul, fiul și cu nora au adus oameni de la stână”», publicat in urma declaratiilor prefectului George Lazar, primarul comunei Hangu, Gavril Lupu, a transmis redactiei un drept la replica in care respinge ferm acuzatiile lansate de prefect. Primarul Gavril Lupu precizeaza ca familia lui nu a fost in spatele boicotarii vizitei premierului Orban si ca de fapt, cei care au protestat erau angajati ai familiei candidatei PNL la primaria Hangu, care si-au arata astfel nemultumirea fata de faptul ca nu sunt tratati la locurile de munca, conform legii.

Drept la replica- Gavril Lupu- primarul comunei Hangu:Adunarea desfăşurată duminică, 20.09.2020, în comuna Hangu –  la care au participat Domnul Prim ministru Ludovic Orban, domnul Prefect  al Judeţului Neamţ şi candidatul PNL la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ – a avut loc în centrul comunei Hangu, pe proprietatea familiei Bezim. Întrucât  eu, în calitate de Primar al Comunei Hangu nu am fost  invitat la această întâlnire şi nici măcar înştiinţat despre ea, nu aveam cum să particip şi să organizez cum se cuvine primirea unui demnitar care vine pentru prima oară în comuna Hangu şi, cu atât mai puţin, nu  aveam cum să convoc pe cineva. 

  Din discuţiile purtate, ulterior, cu unele persoane  prezente acolo,  am aflat că acestea au fost sunate şi chemate personal de familia Bezim,  pentru a lua parte la acea adunare.

  Din pozele şi înregistrările video publicate reiese clar că au răspuns solicitării familiei Bezim şi au fost prezente persoane care beneficază de prestaţii sociale, dar şi persoane  beneficiare  ale contractelor de concesiune păşuni, respectiv, ciobani sau organizatori de stână, pentru că aveau locuri rezervate pe scaune.

Din cauza  modului defectuos de organizare a întâlnirii, a faptului că adunarea  a avut loc pe terenul privat al familiei Bezim şi pentru că şi alţi localnici din comună ar fi dorit să fie invitaţi şi să participe, dar nu au avut curajul să intre pe terenul proprietate privată, s-au produs mari nemulţumiri.                                                                                           

 AŞADAR, NEMULŢUMIREA EXPRIMATĂ DE CETĂŢENI, DUMINICĂ, A FOST MANIFESTATĂ EXCLUSIV ÎMPOTRIVA FAMILIEI BEZIM  –  PENTRU CĂ OAMENII  INVITAŢI AVEAU LOCURI REZERVATE PE SCAUNE, IAR CEILALŢI S-AU ADUNAT ÎN LOCURILE DE UNDE SE PUTEA VEDEA MAI BINE – ŞI NU ÎMPOTRIVA ÎNALŢILOR DEMNITARI AI STATULUI.

Cetăţenii care şi-au manifestat nemulţumirea au făcut-o şi pentru că acum au găsit ocazia să se exprime împotriva  familiei Bezim pentru faptul că muncitorii de la firma pe care această familie o deţine de mai bine de 20 de ani, nu sunt angajaţi şi nu beneficiază de asigurări sociale, sau sunt angajaţi ca zilieri sau pontaţi cu 2 ore pe zi, pentru ca plata contribuţiilor la stat să fie minimă sau deloc.

Afirmaţia că primarul, nora şi fiul acestuia ar fi adus ciobani la acestă întâlnire, este total nefondată, de aceea rog organele abilitate să verifice şi să constate că oamenii s-au adunat şi s-au manifestat spontan.

Întâlnirea organizată de către familia Bezim nu a respectat în totalitate prevederile Legii nr. 60/23.09.1991.

Dacă întâlnirea de duminică 20.09.2020  era organizată de alte persoane şi nu de familia Bezim, pe un teren public  nu pe terenul proprietate privată şi dacă această familie nu ar fi discriminat cetăţenii comunei, atunci adunarea s-ar fi desfăşurat în cele mai bune condiţii”, spune Gavril Lupu.

Iata imaginile de la Hangu, transmise in direct de tvmneamt.ro:

Neamț- Ludovic Orban, vizită în comuna Hangu

Publicată de TVMneamţ.ro pe Duminică, 20 septembrie 2020

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.