Polițiștii de le Economic- IPJ Neamț au descins astăzi la DRUPO S.A. (firmă din subordinea CJ Neamț- președinte interimar Ion Asaftei de la PSD). Perchezițiile, 5 în total, au vizat sediul DRUPO și două puncte de lucru ale firmei, dar și domiciliile a două persoane fizice, cel mai probabil, din conducerea aceleiași societății comerciale.

Conform IPJ Neamț, în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exploatare fără drept a agregatelor minerale și delapidare, cu un prejudiciu de aproape 200.000 de euro. ”La data de 2 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județul Neamț, la sediiile și punctele de lucru ale unei persoane juridice și la domiciliul a 2 persoane fizice, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exploatare fără drept a agregatelor minerale și delapidare.

Perchezițiile au vizat identificarea și ridicarea de mijloace de probă, precum și stabilirea stocurilor de agregate minerale existente la 2 puncte de lucru ale societății vizate.

Prejudiciu estimat în cauză este de 845.000 lei.

Polițiștii continua cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a declarat insp. Ramona Ciofu- IPJ Neamț.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.