Piatra-Neamț se alătură inițiativei United4Ukraine

 Comunicat de presa Primaria Piatra Neamt: Astăzi se împlinesc 302 zile de la începerea războiului sângeros și nedrept din Ucraina, unde mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața. Pe lângă decesele de pe frontul de luptă, peste 10 milioane de oameni suferă în această iarnă din cauza atacurilor asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Milioane de oameni – mame, copii, bunici – care vor trebui să înfrunte temperaturi critice fără electrictate, fără căldură și fără gaze naturale.

Rețeaua „United4Ukraine” a lansat o inițiativă prin care orașele lumii își pot manifesta solidaritatea față de această catastrofă umanitară care se întâmplă în prezent în Ucraina. Piatra-Neamț se alătură acestei inițiative și în această seară, de la ora 20:00, vom stinge iluminatul festiv din oraș pentru 302 secunde, într-un act simbolic de solidaritate față de ucrainenii care anul acesta trec prin iarnă în întuneric total și în frig.

Primarul Andrei Carabelea: „E greu, dacă nu aproape imposibil, să ne imaginăm cum ar fi să trebuiască să trecem prin iarnă fără căldură în case sau fără curent electric. Însă pentru vecinii noștri ucraineni acest lucru e o realitate, pe care o trăiesc zi de zi din luna octombrie, când infrastructura energetică a început să le fie distrusă în urma atacurilor lansate de Rusia. Marcăm astăzi 302 zile de la începutul războiului absolut nedrept care ne-a schimbat viața tuturor și ne alăturăm inițiativei #United4Ukraine, stingând luminile festive în oraș pentru 302 secunde. Este o modalitate simbolică prin care ne arătăm solidaritatea față de milioanele de ucraineni care trăiesc în frig și în întuneric și pentru care sărbătorile de iarnă nu au mai venit în acest an.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.