Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, alaturi de Razvan CUC, ministrul Transporturilor, a facut o noua vizita de lucru pe DN 15, tronsonul Bicaz- Poiana Largului, unde au loc ample lucrari de rabilitare completa a drumului, care se preconizeaza ca vor fi duse la bun sfarsit pana la sfarsitul acestui an, tronsonul respectiv de drum, fiind intr-a avansata stare de degradare in urma alunecarilor de teren dar si ca urmare a faptului ca de aproape 30 de ani nu s-a mai intervenit pe el. Cei doi au fost insotiti si de vicepresedintii CJ Neamt, Ion Asaftei si Laurentiu Dulama, iar inainte de a incepe traseul vizitei, au sustinut declaratii de presa pe barajul de la Bicaz.

Ministrul Razvan Cuc a precizat ca pe DN 15 se lucreaza si pe parcursul noptii, pentru a urgenta terminarea lucrarilor. ”La invitatia domnului Arsene, efectuam o vizita in judetul Neamt pentru a vedea ce s-a lucrat pana acum si sa vedem la ce se va lucra in continuare. S-au facut investii pana acum de la Piatra Neamt la Bicaz, ati vazut ca s-a turnat covor asfaltic, avem si de la Humulesti la Pluton (n.r. comuna Pipirig), astazi au inceput lucrarile si de la castelul de apa la Motca (n.r. dumul european Roman- Suceava), si o sa mergem acolo sa vedem cum se desfasoara lucrarile (…) DN 15 este unul dintre obiectivele principale pe care ne-am asumat sa le finalizam cat mai rapid, sunt bani alocati pentru acest obiectiv, acest drum trebuia facut, si iata ca se lucreaza intens, n-am cum sa nu subliniez acet lucru pentru ca este un lucru pe care l-am vazut pe toate santierele din Romania, o firma romaneasca, foarte buna, care lucreaza din cate am inteles inclusiv in timpul noptii, tocmai pentru a recupera timpul pe care nu l-au putut folosi cat au fost problemele administrative de rezolvat, contractele si asa mai departe. Lucreaza la coloanele forate, am vazut ca si-au facut si propria lor capacitate de productie, ceea ce este foarte bine, ca pe langa acest drum, s-au generat si noi locuri de munca. Bine-nteles, stim foarte bine ca impactul acestui drum cand va fi finalizat, va fi unul deosebit de mare si pentru turismul din zona si nu numai”, a declarat Razvan Cuc.

Acesta a mai declarat despre contructor ca lucreaza la mare capacitate, ca la o autostrada, in regim foarte intens, cu 14 foreze.

Arsene a declarat ca pana la sfarsitul anului, 90% din drumurile nationale din Neamt, vor fi modernizate. ”Vreau sa va multumesc domnule ministru pentru faptul ca va tineti de cuvant, ca sunteti un om serios si ca ceea ce am promis nemtenilor, s-a realizat. Daca va uitati, aproape toata infrastructura rutiera care tine de dumurile nationale, din partea de munte a judetului Neamt, a fost reabilitata si mai urmeaza. Chiar de astazi am inceput modernizarea drumului national 2 de la castelul de apa de la Roman pana la Motca, de fapt pana la limita cu judetul Suceava. Trebuie mentionata si modernizarea cu șlam a drumului national 15 de la Buhusi la Piatra Neamt, unde lucrarile se vor finaliza in doua saptamani. Deci in conditiile actuale de investitii a Companiei Nationale de Drumuri, eu zic ca pana la sfarsitul anului reusim sa reabilitam 90% din drumurile nationale din judetul Neamt, urmand ca in primavara, dupa ce se termina de consolidat tot drumul DN 15 Bicaz- Poiana Largului, sa se vina cu proiectul pentru covorul asfaltic”, a precizat Ionel Arsene.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Se foiesc ca vin alegerile si au intrat in panica.Bun, si ce vrea sa spuna domnul Soseta, ca e exigent cu cumatru Ginel si-l controleaza pe santier? Ce stie el sa controleze? Omul asta habar nu are ce-l pandeste in viitor. N-a scapat el Dragnea, dar un ciorapel( murdar) ca el, nu are nici cea mai mica sansa

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.