Doi cai au fost salvati astazi la ora 11 de pompierii ISU din Piatra- Neamt, din apele Bistritei, in apropierea podului de la Caprioara, langa drumul spre Valeni.

Pompierii lucrau pentru decolmatare impreuna cu muncitori si un utilaj Apaserv in poligonul ISU, care zilele trecute a fost inundat si acoperit cu aluviuni. La un moment dat, o tiganca i-a anuntat ca are nevoie de ajutor, pentru ca i se scufunda caruta cu tot cu cai. Cel mai probabil, tiganca face parte din grupul de nomazi implicati noaptea trecuta in incaierarea de la Bodesti si cautand un loc de innoptare pana îi ies rudele din spital, a nimerit in poligonul pompierilor de pe malul Bistritei, fara sa fie observata (Vezi AICI- Accident cu victime, urmat de măcel între țigani nomazi, la Bodești. Au intervenit mascații) si posibil din neatentie, a scapat caruta cu tot cu cai, in apele Bistritei.

Ajutati de muncitorii si utilajul Apaserv, pompierii au reusit sa extraga din apa si caii si caruta. Ambele animale erau ranite la picioare, insa satui si ei de atata ghinion in ultimele ore, nomazii au refuzat alt ajutor, plecand cu caii schiopatand.

Ionut CORFU (sursa foto: ISU Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.