Primaria Piatra Neamt aduce clarificări privind decontarea cheltuielilor cu hrana pentru refugiații ucraineni. ”Persoanele fizice din Piatra-Neamț care au cazat refugiați pot solicita decontarea cheltuielilor efectuate cu hrana acestora, iar dosarele se depun la Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț. Se vor primi spre decontare doar dosarele de la persoanele fizice care au cazat refugiați în locuințe care se află pe raza  administrativă a municipiului.

Documentele necesare sunt:

  • Cerere pentru decontarea cheltuielilor cu hrana conform HGR336 din 2022, Anexa1 (original)
  • Declarație pe propria răspundere conform HGR336 din 2022, Anexa2 (original)
  • Copie după actul de identitate
  • Documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care au fost cazați refugiați (în copie)

Dosarele se depun în primele 3 zile lucrătoare ale lunii în curs pentru luna precedentă, urmând ca dosarele depuse după a treia zi lucrătoare a lunii să fie soluționate luna următoare. Data de referință de la care se poate solicita decontarea cheltuielilor cu hrana pentru refugiații din Ucraina cazate de către persoanele fizice este 08.03.2022. În situația în care din analiza dosarului rezultă o sumă cuvenită mai mică decât cea solicitată, la decontare va fi propusă suma calculată de verificator. Plata se va face conform opțiunii înscrise în cererea de decontare (numerar sau virament bancar).

Pentru decontarea cheltuielilor cu cazarea, în cuantum de 50lei/persoană/noapte, urmează să fie emisă o hotărâre de guvern. După publicarea Hotărârii, vom anunța public data de la care se vor putea depune dosarele de decontare pentru cazare”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Piatra Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.