Deputatul PNL de Neamț, Laurențiu Leoreanu, a fost keynote speaker (vorbitor principal) în cadrul conferinței organizate de Statul Major al Apărării prin Gândirea Militară Românească, dedicată dezbaterii subiectelor subsecvente tematicii “Reziliență, dezvoltarea capabilităților militare și cooperarea la nivelul NATO-UE pentru realizarea unei strategii a securității la Marea Neagră”.
Am iterat, cu această ocazie, necesitatea de a dezvolta o strategie de securitate la Marea Neagră adecvată realităților regionale și dezideratelor partenerilor noștri NATO și UE.
Securizarea Mării Negre este un imperativ pentru stabilizarea și dezvoltarea regiunii, cu importanță nu numai pentru statele riverane, ci pentru toți cei care au aderat la valorile democrației.
În calitate de Președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputatilor, am subliniat susținerea constantă a Parlamentului României pentru obiectivele țării noastre. Astfel, instrumentele legislative și de diplomație parlamentară sunt parte integrantă a efortului național dedicat consolidării rezilienței și întăririi posturii de apărare și descurajare.
Fie că ne referim la protecția infrastructurii critice, dezvoltarea capacității de răspuns la atacuri cibernetice sau modernizarea capabilitățile de apărare, România a înțeles să construiască o arhitectură robustă pentru a răspunde la un mediu de securitate impredictibil. Însă, aceste componente funcționează eficient doar interconectate și integrate într-o strategie la nivelul NATO-UE, pentru ca ceea ce se întâmplă în Marea Neagră, să nu rămână doar în Marea Neagră”, transmite deputatul PNL, Laurențiu Leoreanu.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.