Local

Pompierii au ajuns oameni de serviciu la Asociațiile de proprietari. Pentru o tablă desprinsă se sună la 112

0

În ultima vreme (mai ales in perioadele in care se inregistreaza intensificari ale vantului), in Piatra Neamt a luat amploare un fenomen cel putin ciudat, daca nu si revoltator totodata. Pentru orice tabla indoita sau smulsa din cuie, se suna la 112.

Astfel, pompierii au ajuns un fel de oameni de serviciu sau de intretinere pentru Asociatiile de propriatari, ai caror presedinti sunt platiti tocmai ca sa aiba grija de starea cladirilor pe care le administreaza, raspundere pentru care locatarii platesc lunar niste sume de bani deloc de neglijat.

In Piatra Neamt insa, pentru orice tabla indoita de vant sau smulsa din cuie, ori pentru o bucatica de tencuiala desprinsa, se suna la 112. Fiind un apel la un numar de urgenta, chiar daca sesizarea in sine nu reprezinta o urgenta, pompierii trebuie sa intervina, asa ca ajung sa presteze gratis lucrari de intretinere, desi acestea ar trebui sa fie în grija Asociatiilor, ai caror presedinti ar trebui sa se asigure inainte sa bata vantul, ca acoperisurile cladirilor (blocurilor) sunt sigure atat pentru locatari cat si pentru cei care trec pe sub ele.

Foto- exemplu de la o interventie de ieri dimineata, pe str. Gheorghe Iacomi:

Evident, responsabilii de la Asociatii stiu ca asta este strict sarcina lor (prevenirea si reparatiile), insa prefera sa incaseze salarii frumușele, iar pompierii sa le faca treaba. Acestia folosesc resurse publice si pierd minute pretioase in cazul in care apare o urgenta de viata si de moarte in alta parte, in timp ce salvatorii sunt nevoiti sa o faca pe dulgherii pentru Asociatiile de proprietari.

Că reparatiile la cladiri trebuie asigurate de Asociatiile de Locatari, o spune si Politia Locala. ”Conform Legii 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, art. 63 – (1) administrarea, exploatarea, întreţinerea, repararea, reabilitarea şi/sau modernizarea, după caz, a proprietăţii comune aferente condominiului sunt în sarcina asociaţiei de proprietari, iar cheltuielile legate de aceste activităţi reprezintă cheltuieli commune, prin urmare, toți locatarii condominiului trebuie să contribuie financiar la reparațiile acoperișurilor, fațadelor și a tuturor părților comune din condominiu.

Preşedintele sau comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are obligația, potrivit aceluiași act normativ, să ia toate  măsurile necesare pentru repararea, reabilitarea şi menţinerea în stare de siguranţă şi funcţionare a condominiului şi a instalaţiilor comune aferente pe toată durata existenţei acestora.

În acest context, Poliția Locală Piatra Neamț, prin intermediul polițiștilor locali responsabili de zonă, demarează o campanie de informare a tuturor președinților și administratorilor de asociații de proprietari din Piatra Neamț, cu privire la respectarea prevederilor Legii 196/2018, acolo unde este cazul, pentru a se preîntâmpina accidentele nedorite. Aceștia vor fi informați individual astfel încât, la rândul lor să transmită obligațiile ce le revin potrivit legislației în vigoare, tuturor membrilor asociațiilor”, se arata intr-un comunicat de ieri al Politiei Locale.

Ionut CORFU

Distribuie știrea:

Etichete: Pompierii au ajuns oameni de serviciu la Asociatiile de proprietari. Pentru o tablă desprinsă se sună la 112
Articolul anterior
Siguranțe supradimensionate, cauza unui incendiu soldat cu mari pagube
Articolul următor
S-au înăsprit sancțiunile, dar nu s-a schimbat nimic. Bizonii în trafic pot sta liniștiți

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.