Peste 200 de familii din Piatra Neamt beneficiaza de ajutor social, informeaza Primaria intr-un comunicat de presa. 86 de persoane presteaza la acest moment munca in folosul comunitatii, iar 14 persoane au ramas fara acest drept, pentru ca au refuzat sa munceasca.

Comunicat de presa, Primaria Piatra Neamt: ”La nivelul municipiului Piatra-Neamț beneficiază în prezent de ajutor social, în baza Legii 416/2001, 204 familii. Dintre acestea, 86 de persoane adulte, apte de muncă, efectuează ore de acțiuni de interes local în luna februarie. Pentru 14 beneficiari de ajutor social din municipiu a fost suspendat acest drept în ultima lună ca urmare a neefectuării orelor de muncă în folosul comunității.

„Prin Direcția de Asistență Socială încercăm să sprijinim toate persoanele din oraș care au nevoie de ajutor și îndeplinesc criteriile cerute de lege, dar în același timp suntem foarte atenți la respectarea condițiilor și obligațiilor care le revin acestor persoane. Monitorizăm permanent situația celor care beneficiază de venit minim garantat, iar cei care sunt apți de muncă sunt implicați în activități la nivelul municipiului, în funcție de sezon și de necesități” a declarat Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra-Neamț.

În luna februarie orele de muncă vor fi efectuate la SC Salubritas, SC Locativ Serv, CMI  Urban, SC Publiserv, școli, licee și centre sociale. Activitățile la care sunt solicitați sunt cele de salubrizare stradală, curățare manuală a zăpezii și gheții de pe trotuare, alei și căi de acces, igienizarea albiilor apelor, dar și a clădirilor, curților, centralelor termice dezafectate și a unor obiective publice din Piatra-Neamț.

Persoanelor care nu efectuează orele de acţiuni de interes local conform obligației legale, le este suspendat ajutorul social începând cu luna următoare. Sunt scutiți de această obligație beneficiarii de ajutor social care au în îngrijire unul sau mai mulți copii până la 7 ani, cei care îndeplinesc condițiile legale de pensionare și cei care dovedesc prin acte medicale incapacitatea de muncă.

Beneficiarii de ajutor social apți de muncă pierd acest drept ca urmare a neefectuării orelor de muncă în folosul comunității, dar și dacă refuză un loc de muncă sau participarea la cursuri de formare profesională.”

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.