Senatorul PSD de Neamt, Razvan Cuc, trage o concluzie sumbră, dupa ce ministrul USR al Economiei, a oprit finantarile pentru promovarea exporturilor. ”USR a decis: capitalul românesc trebuie să moară! Claudiu Năsui, ministrul economiei a oprit finanțarea promovării exporturilor și a ajutorului de minimis acordat prin programul de internaționalizare a firmelor. În orice stat normal, acest lucru se numește sabotaj!
 Prin aceste programe, firmele românești beneficiau de sprijin pentru participarea la târguri și expoziții internaționale. Ambele programe funcționează conform unor legi.
 Pentru Claudiu Năsui, copilul afacerii Motorola, legile sunt facultative. Ca și interesele firmelor românești. Finanțarea Programului de promovare a exporturilor este reglementată prin OUG 120/2002, iar cea a programului de internaționalizare a firmelor – prin OUG 8/201. Acesta din urmă a fost prelungit de UE până în 2023, dar în România guvernul a „uitat” să îl actualizeze.
 Anul trecut, exporturile României au scăzut cu 11% față de 2019. În 2020, deficitul balanței comerciale s-a mărit cu un miliard de euro, ajungând la 17 miliarde de euro. Din cauza pandemiei, în 2020, evenimentele economice internaționale s-au rărit sau au fost organizate online. Dar nu au dispărut cu totul și nici anul acesta nu vor dispărea. Pentru a putea face export, firmele românești au nevoie să fie prezente la evenimentele de acest fel din lume.
 Acestui individ plantat în fruntea ministerului economiei nu-i pasă decât de afacerile sale și ale familiei sale. Îi e greață de tot ce înseamnă companii românești. Așa că, fără nicio explicație, a închis aceste programe. Capitalul românesc trebuie strivit până dispare! Așa că se naște o întrebare firească: pentru cine lucrează USR și Claudiu Năsui?”, spune Razvan Cuc.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.