După incidentele deosebit de grave petrecute în Roman în ultimele zile (bătăi de stradă, înjunghieri) sindicaliștii Europol Neamț cer demiterea șefului Poliției Roman și a șefului de la Ordine Publică Roman. Cei doi ofițeri sunt acuzați că nu se ocupă deloc de prevenire și nu au călcat niciodată în locurile din oraș unde există risc crescut pentru liniștea și ordinea publică. Noaptea trecută, când a avut loc măcelul de pe str. Nouă, în tot orașul Roman era o singură patrulă de polițiști de ordine publică, formată din polițiști tineri, fără experiență. În accest context, șeful Poliției Roman a fost premiat cu salariu de excelență, mai precizează sindicaliștii.

Mesajul Europol Neamț: Zilele trecute vă făceam cunoștință cu șeful Poliției Mun. Roman, Comisar șef de poliție Radu Constantin, despre care IPJ Neamț refuză să spună opiniei publice care sunt meritele acestuia în baza cărora a fost premiat cu salariu de excelență.
Astăzi, să-l cunoaștem și pe șeful Biroului ordine Publică din Poliția Roman, Inspector principal de poliție Bulai Ionut, cel direct răspunzător cu asigurarea siguranței cetățenilor pe străzi.
Capacitățile manageriale ale celor doi ofițeri de poliție sunt puse la îndoială de ultimele evenimente petrecute în Roman, unele extrem de grave.
Duminică, un bărbat și-a înjunghiat soția în plină stradă.
Este arestat pentru tentativa de omor.
Aseară, pe o stradă din Roman, două familii s-au luat la bătaie cu furci și topoare.
Un barbat a fost înjunghiat mortal, un altul se află în comă.
Siguranța pe străzile din Roman era asigurată de o singură patrulă de poliție formată din polițiști tineri, fără experiență.
Principala atribuție din fișele posturilor șefului Poliției Roman și șefului Biroului Ordine Publică este cea de asigurare a siguranței cetățenilor.
De prevenire acești doi ofițeri de poliție nu au auzit.
Pe principalul gestionar al forțelor de ordine îl preocupă doar acțiunile post-eveniment, bune în felul lor, dar tardive, extrem de tardive.
Prin activitați impuse de la centru au dispus acțiuni de tipul “Blocada” în cu totul alte locuri decât cele unde situtia operativă este una complexă, unde prezența polițiștilor trebuie să prevină încălcarea legii.
Incompetența în a gestiona resursa umană astfel încât pe străzile din Roman să patruleze cât mai mulți polițiști duce la acest tip de evenimente grave.
Uitați, cum un manager premiat cu salariu de excelență și un subaltern, șef de birou, care n-au călcat niciodată pe strada unde aseara a murit înjunghiat un om, o zona cu potențial infracțional ridicat, unde au loc foarte des fapte grave, își dovedesc priceperea și dibacia profesională pentru prevenirea situațiilor de acest gen, deloc, adică.
Opinia noastră e ca acești sefi ar trebui demiși de urgență.
Să nu uităm și întâmplarea din buricul târgului, de lângă Primăria Roman, unde, la fel, un tânar a fost înjunghiat. (NE)SIGURANȚĂ ȘI (NE)ÎNCREDERE! MANAGERIA SALVEAZĂ POLIȚIA!
I.C. (sursa foto: faebook- Sindiccatul Europol Neamț)
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.